Mandić: Nećemo dozvoliti da Srbi budu izigrani i da se ne promijeni antisrpska zvanična politika

0

Andrija Mandić, predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera DF-a, smatra da je presuda u sudskom procesu o navodnom državnom udaru već donešena i ne sumnja da će je donijeti Milo Đukanović.

On, u emisiji „Sa Miloševićem lice u lice“ na portalu IN4S, pojašnjava da će se neko pojaviti u sudu da pročita presudu umjesto njega, ali da je ona već donešena u kabinetu predsjednika države.

Mandić dodaje da se DF priprema za donošenje presude i da će znati da na to odgovori, ali da je još rano da se povodom toga otkrivaju detalji.

–Ni datum izricanja presude, 9. maj, nije slučajno izabran i ovaj režim će to iskoristiti kao svoj doprinos pobjedi nad navodnim fašizmom u Crnoj Gori. Pretpostavljam da će DPS tu presudu iskoristiti i na širem međunarodnom planu i da će sa njom mahati međunarodnim predstavnicima kako bi pokazali da su oni znali da se izbore sa ruskim uticajem na parlamentarne izbore, a da to nije uspjela čak ni velika Amerika, gdje je još uvijek aktuelna priča o uticaju Rusije na izbor Donalda Tramp, kaže Mandić.

Po njegovim riječima, sve ono što se dešavalo u sudnici Suzane Mugoše u posljednje dvije i po godine pokazuje da se radi o jednom montiranom političkom suđenju i tobožnjem državnom udaru, o kome nije bili obaviješteni čak ni oni koji su navodno trebali da budu žrtve tog prevrata.

–Dobro je što je čitava javnost mogla da prati suđenje, pa je svima jasno o čemu se tu radi i da smo mi sa osuđeničke klupe zapravo označeni kao glavni neprijatelji ovog sistema. Suđenje je jedan antisrpski proces kreiran u vrhu ovog režima i on je poruka svima, posebno Srbima, šta ih može očekivati ukoliko nijesu uz vlast, naveo je Mandić.

Naš sagovornik je najavio i podržavanje dva protesta ove sedmice u Podgorici. Jedan je zakazan u četvrtak ispred Specijalnog državnog tužilaštva, a Mandić očekuje da će na tom skupu Duško Knežević otkriti materijal koji će dati novi zamah protestima. Drugi protest u organizaciji pokreta „Odupri se – 97000“ zakazan je za subotu.

–Evidentno je da su glavni učesnici protesta Srbi i u njihovom redovima najčešće srećem ljude koji su bila sa nama i na protestima DF-a 2015. godine. Nasuprot njima u vođstvu tog pokreta nalaze se pripadnici nacionalnih manjina, koji su do sada maksimalno podržavali vlast DPS-a. Nećemo dopustiti da nas neko prevari tako što će nas iskoristiti za smjenu ove vlasti i odlazak Mila Đukanovića, ali bez promjene antisrpske zvanične politike. To smo jasno rekli organizatorima protesta, poručuje Mandić.

On naglašava da je DF stvoren kao koalicija pomirenja i stvaranja Crne Gore na tradicionalnim vrijednosti, a što se ogleda u poštovanju naslijeđa Crne Gore Petrovića.

Ocjenjujući proteste u Srbiji, Mandić smatra da se oni ne mogu uporediti sa ovima u Crnoj Gori.

Po njegovom mišljenju, Srbija je demokratska zemlja, koja je više puta smjenjivala vlast na izborima, pa će znati i da se sa aktuelni protestima izbori demokratskim sredstvima. Međutim, u Crnoj Gori nikada nije došlo do smjene vlasti na izborima, odnosno demokratskim sredstvima, što pokazuje da ona nije demokratska država i da na proteste građana reaguje u skladu sa političkim sistemom, koji karakteriše diktatorski režim i samovolja jednog pojedinca.

Mandić je ocjenio da je policija pokazala kakvom sistemu pripada prilikom prebijanja Aleksandra-Čake Ivanovića. On se solidarisao sa Ivanovićem, ali mu poručio i da izdrži, jer od od ovakvog režima nijedan Srbin, a posebno opozicionar, ne može očekivati ništa dobro.

(IN4S)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.