Mandić: Marković bi u pakt sa Veseljijem, al se boji Srba

1

Poziv albanskog ekstremiste Kadrija Veseljija da lažna država Kosovo napravi pakt sa vlastima Crne Gore i Sjeverne Makedonije protiv Srbije potpuno je logična uzimajući u obzir da je režim Mila Đukanovića uradio sve što je mogao protiv Srbije i srpskog naroda, saopštio je Andrija Mandič, predsjednik Nove srpske demokratije.

Ta operacija se, kako navodi, zove okupljanje provjerenih i dokazanih srpskih neprijatelja pod jedan, velikoalbanski barjak.

“I na nedavnoj konferenciji u Minhenu mnogi su učesnici mislili da je predsjednik DPS Milo Đukanović član albanske delegacije, jer je najviše vremena proveo sa albanskim političarima i njihovim lobistima. Nije nas iznenadilo da Vlada Crne Gore ne želi da učestvuje u Veseljijevom projektu, koji podrazumijeva i rat sa Srbijom, jer ih ne krasi neka srčanost, kao što je poznato, ali ne isključujemo mogućnost da nađu neki podmukli način da mu pomognu. Ratni sukobi su nepredvidivi, a poznati dezerteri iz crnogorskog režima nikada nisu bili skloni rizikovanju vlastite kože, navodi se u saopštenju.

Mada, Veseljijeva ekipa bi ih sa velikim zadovoljstvom gurnula u prve redove. Ovdašnji funkcioneri uglavnom su bili koncentrisani na neviteška, ali “pragmatična” ponašanja poput šverca, bahanalija, prevara i sl, o čemu ovih dana svjedoči i Duško Knežević.

“Dok je Veselji 1999. godine pucao u naše vojnike, i za svoj cilj rizikovao vlastiti život, dotle su ovi iz vrha crnogorskog režima odrađivali manje riskantne zadatke za NATO, poput isključivanja vode i struje svojoj vojsci, postavljanja lokatora, usporavanja i onemogućavanja mobilizacije, i sl. Dakle, NATO je znao da izdaji skloni crnogorski režim mogu da angažuju samo za neke nevojničke, subverzivne aktivnosti, gdje nema previše rizika. Pored toga, crnogorski režim zna da bi učestvovanje u velikoalbanskom projektu zapalilo i plamen u Crnoj Gori, jer srpski narod koji ovdje živi, oduvijek je sklon viteškom držanju i ne bi sjedio skrštenih ruku. Mi, koji pripadamo srpskom narodu, dijelimo dobro i zlo sa sunarodnicima i naša je dužnost, kao što je bila i naših predaka, da podijelimo njegovu sudbino, kakva god bila, stoji u saopštenju.

1 Comment
  1. Vesko K. komentariše

    Ma jasno, posebno se boji tebe.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.