Mandić i Knežević: Nećemo dozvoliti da se dželati iz suda igraju našim životima!

0

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić saopštio je da je Viši sud odbio da se raskrinka svjedok saradnik Saša Sinđelić, koji je lažno optužio ljude u aferi “državni udar”. U sudnici je kaže, pokazano sjajno lice naše advokature, “veliki dan advokature, jer su se advokati solidarisali sa svojim kolegama i napustili sudnicu”. Dodaje da ovaj postupak teško može da se nastavi dok se u dokazni postupak ne uvrste dokazi koje su danas dostavili advokati odbrane.

“Imali ste danas prilike da se uvjerite kako funkcioniše naše pravosuđe. Naši advokati došli do dva snimka na kojima se vidi kako Sinđelić objašnjava svojim prijateljima, kako je učestvovao u montiranju afere “državni udar”. Odlučili smo da uradimo sve što je u našoj moći da sve ovo postane sastavni dio ovog postupka, o čemu će se raspravljati i na međunarodnim adresama. Jasno je da je ova afera, što ovi snimci potvrđuju, montaža i bljuvotinama režima. Ovi snimci su najznačajniji dokazi do sada, ali oni koji treba da izvade presudu iz fioke, nijesu dozvolili da se ti najvažniji dokazi uključe u postupak i da se o njima raspravlja”, rekao je Mandić na press konferenciji.

Kazao je da je Sinđelić kao džuboks, “ubaci se u njega žeton i on priča ono što odgovara onome ko u njega ubaci novčić”.

“Ne želimo da učestvujemo u ovoj lakdrdiji. Ne može se iz nekih centara moći upravljati sudovima”, tvrdi Mandić.

Milan Knežević ističe da je danas sahranjena optužnica za tkz. “državni udar”. Navodi da vjeruje da su snimci koje su pribavili advokati autentični i “tražimo od suda da to utvrdimo”.

“Vidjeli ste da je sudsko vijeće pokušalo da zaustavi da se ova dva snimka uvrste u dokazni postupak. Da je sudija odlučila da pusti ova dva snimka, morala bi da odbaci optužnicu, a da Ivica Stanković razriješi Miliva Katnića i Sašu Čađenovića i procesuira ih. Sinđelić na snimku tvrdi da su ga mučili u zatvoru u Crnoj Gori i da je bio prinuđen da da iskaz kako je tražio od njega Katnić i Čađenović. Ovo nije ZKP nego OGP, koji je propao taman kao i ZKP”, poručio je Knežević.

Kazao je da sve što je tužilaštvo predložilo odbrana se nije protivila, a najmanje što se očekuje da oni koji su mu dali satus svjedoka provjere autentičnost ovih snimaka.

“Ako se potvrdi autentičnost snimaka, a ne vjerujemo da nijesu, onda mora optužnica da se odbaci”, pojašnjava on.

Ako zasadi luk na vrijeme, doći će na suđenje

Na pitanje da li će se sjutra pojaviti u sudnici, Knežević je rekao: “Polakote”.

“Pošto dolazim iz Zete, planirali smo sjutra familijarno da zasadimo luk. Dogovorio sam se sa majkom Ratkom da luk sadimo ujutro oko sedam sati, pa se nadam da ću to završiti na vrijeme i doći na suđenje, rekao je Knežević.

Dodao je da DF snažno podržava proteste i očekuju veliki broj građana u subotu na ulicu.

Mandić je pozvao sve pristalice da dođu u subotu u Podgoricu jer tamo treba da se borimo za svoju budućnost.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.