Mandić domaćin radnog ručka sa Radevim: Crna Gora može da uči na primjeru Bugarske kada je u pitanju pristupanja EU

0

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić bio je danas domaćin radnog ručka sa predsjednikom Republike Bugarske Rumenom Radevim.

Mandić je predsjedniku Radevu poželio dobrodošlicu u Crnu Goru, ističući da izuzetno cijenimo podršku Bugarske kada je u pitanju proces pristupanja naše zemlje EU.

Dodao je da su Crna Gora i Bugarska kroz istoriju prošle mnogo toga zajedno, te da bi na tom temelju trebalo graditi i unapređivati odnose između naše dvije zemlje.

Predsjednik Republike Bugarske zahvalio se na susretu, ističući tom prilikom da Crnu Goru i Bugarsku spajaju brojne istorijske veze.

Radev je dodao da Crna Gora može da uči na primjeru Bugarske kada je u pitanju proces pristupanja EU, te da i u budućnosti možemo računati na njihovu podršku.

U srdačnoj i bratskoj atmosferi, dva predsjednika su razgovarala o brojnim infrastrukturnim projektima, kao što su valorizacija Luke Bar, rekonstrukcija pruge Beograd-Bar, planirana izgradnja jadransko-jonskog autoputa i koridora 8, kao i razvoj elektro-energetskog sektora.

Ručku su prisustvovali i potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović, kao i poslanici Zoja Bojanić-Lalović, Bojana Pićan i Oskar Huter, članovi Grupe prijateljstva parlamenta naše zemlje sa Republikom Bugarskom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.