Mandić: Đukanovićev režim aktivno učestvovao u servisiranju agresije na sopstvenu zemlju

17

Sjutra, 24. marta, navršiće se tačno 22 godine od zločinačke NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Bombardovanje je trajalo 78 dana (do 10. juna) i to bez saglasnosti Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija. Riječ je o drugom po redu vojnom uplitanju NATO-a nakon bombardovanja Republike Srpske u operaciji „Namerna sila“ 1995. godine i najvećem vojnom sukobu na prostoru bivše države od vremena Drugog svjetskog rata.

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, istakao je u izjavi za IN4S da je bivši režim Mila Đukanovića aktivno učestvovao u servisiranju agresije na sopstvenu zemlju, zbog čega joj savjest nije čista, te da bivša vlast nikada nije htjela otvoreno da priča o NATO agresiji, niti je željela da se suoči sa tom nedavnom prošlošću Crne Gore i Savezne Republike Jugoslavije.

„Zajedno sa pojedinim političarima iz Srbije prizivali su bombardovanje kojim navodno treba srušiti režim Slobodana Miloševića, a istovremeno su drsko ubjeđivali javnost kako su baš oni sačuvali Crnu Goru od stradanja. Sa ove distance se jasno vidi da bombardovanje nije imalo za konačni cilj rušenje Slobodana Miloševića, već razbijanje zajedničke države Srbije i Crne Gore i formiranje lažne države Kosovo“, naglasio je Mandić.

On je rekao da je riječ o jednom dugom procesu izdaje i sistematskog uništavanja koji je priredila našem narodu Demokratska partija socijalista na svom pogubnom političkom putu.

„Dubina njihove izdaje je išla dotle da nisu dozvoljavali ni da se oda pošta poginulim pripadnicima Vojske Jugoslavije u ovoj tragičnoj agresiji“.

Sa nedavnom promjenom vlasti, dodaje Mandić, promijeniće se i taj sramotni odnos, tako da će bližnji i saborci postradalih heroja naše otadžbine moći sjutra slobodno obići spomenike koji svjedoče o njihovom stradanju, i na tim mjestima položiti vijence i zapaliti svijeću.

„Naša je ne samo obaveza nego i dužnost da poštujemo one koji su bili časni i hrabri, i koji nisu žalili vlastite živote u odbrani svoje porodice, naroda i države. Ako nemamo poštovanja prema njihovoj žrtvi, onda ćemo stati na stranu onih drugih koji su navodili NATO bombe na SRJ. Tim postupkom bi se pokazali nedostojni velikih i slavnih predaka i izdali bi Kosovski zavjet Njegoševe Crne Gore“, zaključio je Mandić u izjavi za IN4S.

Podsjetimo, u toku NATO bombardovanja prema određenim procjenama ubijeno je do 3 500 ljudi, dok je ranjeno više od 12 000 lica. Takođe, u napadima koji su bez prekida trajali 78 dana teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri; a cijelokupna šteta procijenjena je na gotovo 100 milijardi američkih dolara.

17 Comments
 1. Jovana komentariše

  Veliko poštovanje i moj naklon za Mandića koji je hrabro branio svoju zemlju od NATO agresora! Dokazao je svoju veličinu braneći zemlju i narod mnogo puta u odnosu na ostale kojima su usta puna lažnog patriotizma, a prstom nisu makli kada je to bilo najpotrebnije!

  1. Hana komentariše

   Moramo imati poštovanje za one koji su ginuli za našu slobodu! Andrija, bravo!

 2. Marko komentariše

  Odnos prošle vlasti prema ovim zločinima je bio sramotan! Nijesu dozvoljavali da se polože vijenci u čast žrtvama! To se mora promijeniti! Mandiću, moje poštovanje što si bio hrabri branič svoje države i naroda!

 3. Nevena komentariše

  Andrija, bravo! Nikad ne smijemo zaboraviti zločine koje je NATO izvršio nad SRJ! Velika je sramota što je Crna Gora dio tog zločinačkog saveza!

 4. Jana komentariše

  Velika podrška za našeg borca, Andriju Mandića! Bravo, ljudino!

 5. Danka komentariše

  Da nikad ne zaboravimo NATO zločine!

 6. Pavle komentariše

  Nikada ne smijemo zaboraviti patnju i bol koju su nam nanijeli NATO “partneri“. Mandiću, ti si bio na braniku naše napaćene zemlje. Poštovanje za tebe i sve koji su hrabro stali u odbranu SRJ!

 7. masa komentariše

  Ali posle svega mi vas ne mrzimo, vec zalimo. Zbog vaseg grijeha prema nama i vaseg zvjerstva i zla koje je duboko usadjeno u vas!!!

 8. Realan komentariše

  JESTE UCESTVOVAO JE U ODREDJENOJ MJERI.MEDJUTIM BRATSKA RUSIJA NI K…M.NIJE MRDNULA DA NAS ZASTITI.ISTINA JE , IMA NAS KOJI PAMTIMO.ZNACI NI ON NIJE MOGAO SPRIJECITI TAJ AKT.NJEGOVA AKTIVNOST JE POMOGLA DA NAM NE SRUSE LUKU BAR MOST NA MALOJ RIJECI ,NIZ DRUGIH MOSTOVA OBJEKTE VELIKIH FABRIKA (koje je on ekonomski srusio prije ili poslije,mora se priznati)ALI JE INFRASTRUKTURA OSTALA.TAKODJE BILO BI PORUSENO JOS PUNO DRUGIH VAZNIH OBJEKATA.TAKODJE , BROJ POGINULIH BI BIO DALEKO VECI.SJECAM SE PRVO JE STRADAO VOJNIK IZ SRBIJE U DANILOVGRADU,JEDNA STARIJA ZENA KOD SIPCANIKA I PETORO NEDUZNIH ZITELJA MURINE .MEDJU KOJIMA JE BILO I DJECE.KAKO JE SRBIJA PROSLA ZNAM I SAM JER SAM BIO SVIH 78 DANA ZLOCINACKE AGRESIJE PROF. VOJNIK V.P.522/12 SA SJEDISTEM U POZEGI I PONOSAN SAM STO SAM OSTAO DO KRAJA IAKO SAM MOGAO DA SE VRATIM U C.GORU,BEZ POSLEDICA.NEKA U MIRU POCIVAJU DUSE NEVINO STRADALIH U TOJ AGRESIJI ,A NAROCITO DUSA MALOG ANDJELA TROGODISNJE MILICE RAKIC IZ ZEMUNA. ZATO MANDICU NE ZLOUPOTREBLJAVAJ OVU TRAGEDIJU UPIRUCI PRST U BILO KOGA .KAD OVO NIJE MOGLA DA SPRIJECI NI KINA NI RUSIJA .

 9. Mirko komentariše

  VELIKO HVALA Andriji Mandicu za sve,,

 10. Milan komentariše

  Nikad oprostiti i nikad zaboraviti NATO ZLOČINE! Mnogo su jada i bola nanijeli našoj zemlji i narodu!

 11. Goran komentariše

  Nikad nećemo zaboraviti muke koje su nam nanijeli! NATO je zločinačke organizacija i nikad nećemo oprostiti što je bivša vlast CG gurnula u tu zločinačku organizaciju!

 12. Filip komentariše

  Slava svima koji su ginuli za našu slobodu i svima koji su stradali u tim brutalni zločinima!

 13. Anastasija komentariše

  bog sve vidi..

 14. Ranko komentariše

  Hvala, Andrija, za sve! Hvala ti za nesebičnu borbu! Nikad ne smijemo zaboraviti zločine koje je NATO izvršio nad SRJ!

 15. Milica komentariše

  Svaka cast Mandicu! Ne moze se zaboraviti zlocin Nato-a niti se to smije dozvoliti, svako sa imalo saosjecanja ne podrzava da Cg bude dio tog saveza!

 16. Gabrijela komentariše

  Tako je, Andrija. Poznata nam je i uloga samog Đukanovića u ovom zločinačkom poduhvatu NATO alijanse, kada je išao zločincima na noge.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.