Mandić: Crnogorska vlast je mjesto razvrata, bluda i korupcije

0

Sankcije Rusiji su dokaz samo jednog dodatnog brukanja Crne Gore. Ako je Crna Gora u svojoj prošlosti imala saveznika koji je dominantno pomogao njenom ekonomskom razvoju i ako je imala brata, to je bila Rusija, kazao je u intervjuu za „Sputnjik“ lider NSD i član Predsjedništva DF-a Andrija Mandić.

Upitan da prokomentariše to što su se lovci NATO avijacije našli u vazdušnom prostoru Crne Gore 20 godina nakon agresije na našu zemlju koji je taj pakt sproveo, on je kazao:

„Nije teško pretpostaviti da su to možda isti oni avioni koji su nas bombardovali prije 20 godina. Ne znam da li su isti i piloti. Ako je taj pilot bio mlad 1999. i istresao bombe, recimo, nad Murinom ili nad aerodromom Golubovci ili nad Srbijom — možemo da pretpostavimo dokle smo stigli“.

Objasnio je i čemu služi radarski sistem vrijedan 20 miliona evra koji NATO planira da instalira na Bjelasici u narednom periodu.

„Ja mislim da mi nismo dobili ništa sem one bombe, a taj radarski sistem, to je za potrebe NATO-a, to je za potrebe ovih aviona koji su nas bombardovali, da mogu sada još preciznije da urade ako to bude potrebno.

Imaće svoj radar koji će se nalaziti na crnogorskoj planini i koristiće ga onako kako oni budu procenjivali“, ocijenio je Mandić za „Sputnjik“.

Mandić je napomenuo da bi se Njegoš danas stidio većine svojih potomaka, ali i ponosio onima koji su ostali na njegovom civilizacijskom putu.

Govoreći o protestima, lider NSD je kazao da je okidač ujedinjenja opozicija bila pojava čuvene „Koverte“.

„To je jedan od ključnih dokaza koje je insajder Duško Knežević predstavio javnosti, a koji je potvrdio ono o čemu je govorila opozicija: da je crnogorska vlast mjesto razvrata, bluda i korupcije“, istakao je Mandić.

On se osvrnuo i na pitanje Krstionice na Miholjskoj prevlaci.

„Sve što je crnogorski režim uradio poslednjih 20 godina bila je borba protiv SPC i pravoslavlja. Režim Mila Đukanovića želi Crnu Goru da isključi iz kruga kojem ona pripada hiljadu godina, i da je prebaci u drugi krug. Simbol duhovnog nasleđa je upravo Krstionica“, naglasio je Mandić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.