Mandić: Crna Gora je danas mjesto izdaje, koje se odreklo svojih predaka

0

Republika Srpska je danas, ali i prethodnih decenija “srpska Sparta”, za razliku od Crne Gore, ocijenio je lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera opozicije u Crnoj Gori, Andrija Mandić, u emisiji ATV-a “1 na 1”.

On kaže da se ne radi ni o kakvom podilaženju, kada kaže da nadimak koji je nekada pripadao Crnoj Gori, sada pripada Republici Srpskoj. Ona je, kaže Mandić, svojom hrabrošću to definitivno zavrijedila.

Za savremenu Crnu Goru, Mandić kaže da se radi o mjestu izdaje, koje se odreklo svojih predaka i koje se posvetilo nekim drugim stvarima.

Podsjeća da je pravoslavni narod Crne Gore većinski bio za očuvanje državne zajednice sa Srbijom na referendumu o nezavisnosti 2006, a da je skoro sto odsto albanskih i bošnjačkih glasova otišlo na drugu stranu, koja je na kraju i prevagnula.

Kada su odlučili da krenu putem odvajanja od Srbije, crnogorski separatisti su odlučili da Crna Gora ne pripada svom civilizacijskom krugu kojem je hiljadu godina pripadala – pravoslavnom, slovenskom, vizantijskom – i odlučili da se odreknu nacionalnog i vjerskog identiteta svojih predaka – ocjenjuje Mandić.

“Ulaskom u NATO pakt, Crna Gora je promijenila civilizacijski krug kome je pripadala. Ovo su završne stvari, ovo što se dešava crnogorskim političarima u Crnoj Gori, ono što se priprema Srpskoj pravoslavnoj crkvi – jasna je namjera u kom smjeru se to kreće”, ističe Mandić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.