Malović sprema krivične prijave: Onemogućili mu da glasa, jer se nalazi u samoizolaciji!

0

piše: Đorđije Malović

U ovome trenutku nije mi omogućeno glasanje putem pisma, iako mi je isto odobreno jutros, nakon što je moja majka kao opunomoćeno lice uredno predala zahtjev.

Naime, već deset dana se nalazim u kućnoj samoizolaciji zbog pozitivnog nalaza na Covid-19, te iz tog razloga nisam u mogućnosti da svoje biračko pravo ostvarim kao i do sad. Radi se o biračkom mjestu 71-B u Podgorici, a koje se nalazi u Srednjoj stručnoj školi “Sergije Stanić”. Razlog onemogućavanja je bizaran.

Iako su članovi biračkog odbora opremljeni sa odjećom koja se zahtjeva da bi došlo do bezbjednog kontakta sa zaraženim, kod većine njih se pojavio navodni strah. Ovim se grubo gazi Ustav i moje neprikosnoveno biračko pravo garantovano njime.

Ukoliko se do 20 časova nešto ne promijeni, protiv članova biračkog odbora koji mi u ovom trenutku ne dozvoljavaju da glasam biće podnijete krivične prijave.

O razlozima sam obavijestio sekretara Opštinske izborne komisije, a obaviještena je i Državna izborna komisija. Inače, ovo je flagrantan razlog za poništavanje glasanja na ovom biračkom mjestu, što će se sigurno i desiti, ukoliko se u narednih par sati ne dozovu pameti. Siguran sam da se radi o namjernoj opstrukciji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.