Mali o Đilasovim krivičnim prijavama: “Poligraf je kamen spoticanja najvećeg lažova i lopova Srbije”

1

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije i član Predsjedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali danas se osvrnuo na najnovije izjave i krivičnu prijavu koju je podnio predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, ocjenivši da je najvažnije da nadležni državni organi sprovedu postupak i utvrde kojim malverzacijama se bavi predvodnik lopovske klike koja je vladala našom zemljom.

Nove laži Dragana Đilasa, koji pokušava da se opere podnošenjem krivičnih prijava, između ostalog i protiv novinara koji istražuju njegovo poslovanje, neće ga spasiti zvanične državne istrage. Svako ko je prekršio zakon, mora za to i da odgovara, napomenuo je Mali.

Istakao je da je krajnje vrijeme da se stane na put onima koji su ozbiljno podrivali državni sistem i pronalazili razne načine da steknu i uvećaju svoje bogatstvo, otimajući od naroda.

Jasno je da ga boli što je otkriveno da na samo nekoliko računa u inostranstvu, ima više od 10 miliona evra. I kao što sam već rekao, to je samo vrh ledenog brijega. Izvjesno je da sumnjamo da je riječ o novcu koji je iznijet iz zemlje dok je on bio na vlasti i zato su objavljeni dokumenti predmet nadležnih organa“, rekao je Mali i ponovio da je svako, pa i Dragan Đilas sumnjiv, ako ima više od 50 računa u više od 17 zemalja, jer to ukazuje na utaju poreza ili pranje novca.

Komentarišući, kako je objasnio, prijetnju da će Dragan Đilas podnijeti prijavu i u Švajcarskoj, ali da će to učiniti i njegovi partneri, Mali je rekao da ga to ne zabrinjava, jer istina se ne može sakriti.

Zaboljelo je Dragana Đilasa jer se istina o njegovoj krađi i lažima polako saznaje. Ovo nije kraj, jer kao što sam rekao, trenutno je u toku istraga i vjerujem da će se pokazati da su objavljeni papiri do kojih su došle Večernje novosti samo dio onoga čime se bavi i Đilas, njegov brat Gojko i partner Šmit, naveo je on.

Napomenuo je da je posebno indikativno to što Đilas u Srbiji neće na poligraf.

Očigledno je da to predstavlja kamen spoticanja najvećeg lažova i lopova Srbije Dragana Đilasa, jer ponovo navodi na sumnju da je ogroman novac koji ima, stekao nelegalno. Podsjetiću samo da je kada je ušao u politiku, prijavio imovinu od 75 hiljada evra, a to se završilo sa, kako saznajemo, desetinama miliona evra širom svijeta, rekao je Mali i dodao da za pohlepu nažalost ne postoji lijek, ali da postoje državni organi koji to mogu da zaustave.

Podsjetio je da postoje ozbiljne indicije da je Đilas prekršio više zakona.

Pitanje je da li je Đilas platio sve pripadajuće poreze, kao vlasnik svih tih kompanija po cijelom svijetu. Svjestan sam da je teško shvatiti kako njegova hobotnica funkcioniše, ali nužno se nameću pitanja da li je platio porez i koliko zakona je prekršio, naveo je on.

Istakao je da je Đilasa vjerovatno najviše zaboljela činjenica da je stupio na snagu Zakon o porijeklu imovine.

Mi smo, za razliku od njih, posvećeni borbi protiv korupcije. Niko neće biti pošteđen, pa ni Dragan Đilas, ako se zvanično utvrdi da je nelegalno stekao ogromnu imovinu. Građani treba da znaju da je riječ o zaista velikom novcu i najvjerovatnije organizovanom izvlačenju novca iz države, rekao je on.

Osvrnuo se i na Đilasov, kako je ocijenio, nabijeđen, bahati, prostački i licemjeran odnos prema novinarima, posebno onima koji su otkrili aferu.

Ponovio je ono što inače radi kada saziva navodne konferencije za novinare. Traži pitanja, a onda po starom dobrom običaju, uz vrijeđanje, ocjenu ko je, a ko nije novinar, ne želi da da odgovore. Posebno je bilo zanimljivo čuti da li planira da podnese krivične prijave i protiv novinara Krika, koji su još 2018. godine pisali da je bio suvlasnik 26 firmi dok je bio na funkciji gradonačelnika Beograda. Ali, to pitanje mu očigledno ne odgovara, ne bi da se zamjera, da i oni ne počnu ponovo da pišu o njegovim malverzacijama,rekao je Mali.

Ministar finansija je zaključio da državni organi rade svoj posao i da se polako saznaje sve više detalja o kriminalnom poslovanju Dragana Đilasa.

1 Comment
  1. Srbin a ne gradzanista komentariše

    Evo ga Mali zvani Bugarin i 48 stanova u Bugarskoj + ofšor firme . Taj zna kako se krade . Mrš govedo brdsko😄😄😄😄

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.