Mali: Nezaposlenima i do 200 evra od države

0

Ministar finansija Siniša Mali gostovao je danas u Jutarnjem dnevniku RTS Televizije.

Ministar je rekao da su dva glavna razloga zašto se uručuje ovaj treći paket pomoći – ublažavanje posledica pandemije virusa korona, kao i nikada veće direktne investicije u našu zemlju.

Podsjeća da je treći paket podrške vrijedan oko dvije milijarde evra i istakao je da je stav države da će on značajno pomoći našu privredu, očuvati njenu likvidnost, sačuvati radna mjesta i pomoći građanima u ovim teškim vremenima.

Nema mnogo zemalja koje su na takav način pomogle svoj narod. Inače već je počela isplata trećeg paketa pomoći, a mi ćemo izdvojiti 88 milijardi dinara za nove investicije, nama je cilj da ove godine ostvarimo rast od 6 odsto. Duplirali smo budžet za ekologiju,  rekao je ministar.

On je podsjetio da država ulaže i u zdravstvo – za deset dana počinje izgradnja kovid bolnice u Novom Sadu, ali i fabrika za proizvodnju vakcina.

Jedan veoma agresivan budžet usmeren na infrastrukturu, na podizanje BDP-a i naše ekonomije, ali i na jačanje zdravstva. Veliku smo stvar uradili, i zato pozivam građane da se vakcinišu, da završimo i pobedimo ovu epidemiju – kazao je ministar, i istakao da u Srbiji zdravlje nema cenu.

Mali je istakao da smo vakcine nabavljali bolje nego mnoge bogatije zemlje u svetu, i da izmirujemo sve svoje obaveze na vrijeme.

Država radi svoj posao. Prošle godine smo imali sjajan rezultat, najmanji pad BDP u Evropi. Sada hoćemo da ovim trećim paketom dodatno pomognemo građanima.

Danas će u Vladi biti odlučivano o pomoći koja će biti dodeljena građanima, istakao je ministar.

Pomoć za sve građane od 60 evra, dodatna pomoć za ugostitelje, auto-prevoznike, samostalne umetnike. Pomoć za naše sugrađane na Kosovu i Metohiji, 100 evra u maju za sve, bez prijave. Još 100 evra ako su nezaposleni. Prvih 30 evra biće u maju, drugih u novembru. Dodatnih 50 evra biće za penzionere, i dodatnih 60 evra za sve nezaposlene. Prijave će trajati od 28. aprila do 15. maja. Država na pravi način pokazuje svoju snagu,  kazao je Mali.

Ministar je potom govorio i o nastavku nagradne igre “Uzmi račun i pobedi”, gde će biti dodeljivano čak 16 stanova, više nego u prethodnom kolu. On je istakao da koverte mogu da se šalju od danas, a da će ciklus trajti od 15. maja do 25 juna.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.