Mali: Neću biti gradonačelnik, možda budem u Vladi

0

Aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali ponovio je danas da neće ostati na toj funkciji nakon formiranja nove gradske vlasti, i naveo da će njegov angažman u Vladi Srbije zavisiti od odluke Aleksandra Vučića i SNS.
Mali ističe da nikada nije “trčao za funkcijama”, i da mu je bila velika čast što je vodio Beograd četiri godine, grad u kome će, kako kaže, nastaviti da živi sa svojom djecom.
Upitan da li će sada savjetovati premijerku Anu Brnabić kao ministar finansija ili privrede, on je naveo da će je, budući da se dugo znaju, savjetovati prije svega kao prijatelj.
“Savjetovaću je kao prijatelj i kao osoba kojoj je interes bolji život naše djece. Nisam rekao da ulazim u vladu, vidjećemo šta će reći predsjednik i SNS” – rekao je Mali za TV Prva.
On je istakao da SNS ima 64 odbornika u Skupštini grada, što predstavlja apsolutnu većinu.
“To je velika odgovornost, moramo da nastavimo politiku od prije četiri godine, konsolidacuju javnih finansija, smanjenje nezaposlenosti, investicije…Da napravimo još ljepši i bolji Beograd” – rekao je Mali.
Upitan ko mu je od dva imena koja se najčešće spominju kao budući vršioci funkcije gradonačelnika favorit, Irena Vujović ili Goran Vesić, Mali je rekao da je njegov favorit svako ko sa istom količinom ljubavi i energije bude vodio računa o Beograđanima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.