Mali: Građani nisu brojke, svi su zaslužili pomoć

0

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da ne razumije kritike onih koji tvrde da je trebalo da mjere države budu selektivne, jer su, kako kaže, svi građani podjednako pogođeni koronom i svi su zaslužili pomoć.

Reagujući na izjavu predsjednika Fiskalnog savjeta Pavla Petrovića da bi mjere trebalo da budu selektivne, kao u pojedinim evropskim zemljama, Mali je odgovorio da je više puta čuo da mjere nisu selektivne, ali da nije dobio objašnjenje ko zaslužuje da dobije novac, a ko ne.

Pomogli smo punoljetnim građanima i penzionerima, a onda kažu da mjere nisu selektivne. Koga biste selektovali i na taj način diskriminisali? Ko je manje pogođen krizom, a ko više?, upitao je Mali i dodao da za to još nije dobio objašnjenje.

Ističe da je stav Vlade Srbije jasan, a to je da pomoć moraju dobiti svi građani Srbije, te da za državu građani nisu brojke i da ona vodi računa o brojkama, ali isto tako i o radnim mjestima i zdravlju.

Hoćete da me ubijedite da je sve u brojkama, za mene kao ministra finansija jeste, ali ne za nekoga ko živi u ovoj zemlji, podvukao je Mali.

Podsjetio je da je za takvu ekonomsku politiku Srbija dobila pohvale od Svetske banke, MMF-a i drugih međunarodnih institucija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.