Malatija pala u Humskoj: Partizanovi stranci dirigovali i pogađali!

Malatija pala u Humskoj: Partizanovi stranci dirigovali i pogađali!

PARTIZAN – MALATIJA 3:1 (1:0)
(Sadik 4, Asano 67, Suma 90 penal – Čebake 83)

Savo Milošević je duel sa Malatijom najavio kao utakmicu dosadašnjeg toka sezone. Posle meča sa Turcima opšta ocjena je da će ona biti mnogo uspješnija no što su se i najveći optimisti među Partizanovim navijačima nadali, samo ako crno-beli nastave da guraju ideju koja im je u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope donijela 3:1 i igru još uvjerljiviju od rezultata za miran san pred revanš u Turskoj.

Mnogo bitnije, ideju koja je učinila da Partizan posle depresivne prošle sezone ponovo zaliči na tim sa repom i glavom, na tim sa planom, energijom i iznad svega igračima koji sve Miloševićeve zamisi mogu da sprovedu u djelo.

Otud i sporadične ovacije sa istočne tribine, i za Sejdubu Sumu posle dva promašena zicera, pa i za neumornog Umara Sadika baš u trenucima kad se onako visok, naizgled trapav, klizao po pljuskom raskvašenom terenu u Humskoj.

Partizanovi stranci, računajući tu i Takuma Asana, koji je golom obilježio debi u crno-belom dresu, bili su ono što se od stranaca očekuje. Igrači koji prave razliku. Suma se posle dvije protraćene godine presvukao u dirigenta u crno-belom smokingu, sa istančanim osjećajem za igru harmonično je slao loptu čas lijevo, čas desno, uvijek unaprijed. Sadik je protivničku odbranu razvlačio kao pitu, Asano je hitrim sprintovima nagovijestio da će biti idealan igrač za Miloševićev neuporedivo brži fudbal od onog koji se igrao prošle sezone.

Ne bi naravno nikako trebalo zaboraviti i učinak “domoradaca” u Partizanovom timu. Prije svih Saše Zdjelara, koji se po ko zna koji put potvrdio u ulozi pluća crno-bele ekipe. Ništa manje pozitivan utisak nije ostavio ni Bojan Ostojić, ne tako davno zaboravljen na marginama tima, sada neprikosnoveni komandant Partizanove odbrane.

Nije ona mnogo dopustila rivalu. I nije Malatija zaslužila ni taj jedan gol u mreži Vladimira Stojkovića. Ali desilo se. I ne treba za time plakati. Jer uz ovakvu igru rezultat će doći.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *