Mala nije izdržala: Ljekarima od DPS-a samo aplauzi i tapšanje po ramenu, plate im neće povećati!

4

Maske su definitivno pale. DPS je još jednom polazao svoje prevarantno-kameleonsko lice. Mjesec dana su im usta puna hvale za medicinske radnike, organizovali su i noćne aplauze za njih, čak je i policija morala po zadatku da aplaudira ispred Kliničkog centra. A danas, još jednom su prevarili one kojima aplaudiraju. Danas je DPS odbio da glasa da se u Skupštini raspravlja o povećanju plata istih onih heroja koji dan i noć vode bitku protiv korone virusa.

Nakon današnjeg glasanja, jasno je da DPS razmišlja samo o sebi, ne i o drugima. Jasno je da im medicinski radnici trebaju za izbore, za promociju partije i ništa više od toga.

Pokazali su danas koliko cijene rad zdravstvenih radnika. Neće da im povećaju plate, makar i simbolično, ali će im aplauzi sigurno biti snažniji nego ikad, a “Bravo!” će odjekivati sa balkona i terasa. Vodiće ih na press konferencije, tapšaće ih po ramenu, ali kad dođe momenat, kao što je bio ovaj danas da im se povećaju plate, e taj film im DPS neće omogućiti da gledaju. Snimiće im besplatnu pjesmu, ponudiće ljekarima i medicinskim sestrama da statiraju u njihovim predizbornim spotovima, ali im plate neće povećati. Neće čak ni dozvoliti da se priča o povećanju plata, a kamoli da im se plate i povećaju.

Samo nekoliko primjera i sve će vam biti jasno, ako ima onih kojima nije jasno. Zarada medicinske sestre u Crnoj Gori sa 20 godina staža, toplim obrokom i dvanaestim dijelom regresa je 390 eura, plata ljekara 580, a specijaliste 720 eura.

Prema izvještaju, koji je objavljen na sajtu Generalnog sekretarijata, bruto zarada premijera Duška Markovića u martu je iznosila oko 3.000 eura

Milutin Simović i Zoran Pažin imali su tako u martu oko 2.720 bruto, odnosno 2.510. Rafet Husović i Marija Vučinović 2.510, odnosno 2.622 eura.

Generalna sekretarka Vlade Nataša Pešić primila je 2.238 eura bruto, šef kabineta predsjednika Vlade Dragoljub Bulatović 1.937, sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost Slavko Stojanović 2.331, a rukovodilac Vladine Službe za odnose s javnošću Srđan Kusovac 1.873 eura.

Pa, ljekari i medicinske sestre neka se sad neku noć lijepo organizuju da aplaudiraju Milutinu Simoviću koji za mjesec primi 7 mjesečnih plata medicinskih sestara.

Stide li se danas, oni koji glasaju DPS, a koji su nas noćima pozivali da aplaudiramo zdravstvenim radnicima ili prozivali ako im ne aplaudiramo?

Ne daj se mala! Mogu oni još više da te ponize i unize!

 

 

4 Comments
 1. Buka komentariše

  Da..Dobra Namjera,.pisanije Lose…i Mala,Velika..je i Vasa..gospodo Pisaoci..Pokusajni..S Postovanjem

  3
  10
 2. Q komentariše

  Doktori su 70%clanoviDPS-a,dakle oni se slazu s tim.Zao mi je onih 30%postenih i sestara i tehnicara.

  12
  1
 3. Kafanski filozorf komentariše

  U ovoj racunici susamo navedene bruto plate parlamentaraca!.
  A zna se da svaki vladin parlamentarac ima jos koju platu u privredi a neki i po tri, cetri u upravama firmi ili kao savetnici!
  U to ulaze jos honorari iz politickih predavanja na universitetima i honorari u ucescima na tv ekranima!.
  Sve u svemu, parlamentska plate je samo jedan mali deo politicara!.
  Veci deo cine ostali dohodci!.

  7
  1
 4. Macan komentariše

  Lako mi je za doktore, napunili su se maski i rukavica a po malo i sicije !

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.