Makron danas u Beogradu, maksimalne mjere obezbjeđenja

0

MUP Srbije saopštio je da će preduzeti maksimalne mjere obezbjeđenja povodom posjete predsjednika Republike Francuske Emanuela Makrona.

To će dovesti do izmjene režima saobraćaja u određenim djelovima Beograda.

Saobraćaj će danas u popodnevnim satima u Beogradu biti povremeno obustavljan na auto-putu, u pravcu ka Beogradu i svim pristupnim saobraćajnicama, kao i u Ulici kneza Miloša i u centralnim gradskim ulicama, naveo je MUP.

Pripadnici Jedinice za obezbjeđenje određenih ličnosti i objekata primjenjivaće posebne mjere fizičkog i tehničkog obezbjeđenja na trasama kretanja štićene ličnosti, a pripadnici Uprave saobraćajne policije preduzimaće intenzivne mjere u cilju normalizacije saobraćaja nakon prolaska kolone sa štićenom ličnošću.

“Molimo građane da imaju razumijevanja za aktivnosti koje će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimati tokom predstojeće posjete francuskog predsjednika”, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Pošto se detalji posjete i trasa kretanja francuskog predsjednika drže u tajnosti, tačan spisak ulica koje će se zatvoriti se ne zna. Ali, prema objavljenim podacima, predsjednik Makron bi u srpsku prijestonicu trebalo da stigne danas u 15 sati. To znači da će odmah biti zatvoren auto-put u pravcu ka Beogradu, a zatim i potez oko Palate “Srbija”, odnosno Bulevar Mihajla Pupina od Trešnjinog cveta do Ušća, a možda i neka od poprečnih ulica kojom će kolona od auto-puta stići do Palate “Srbija”, prenio je Blic.

U kasnim poslijepodnevnim satima u ponedjeljak predviđeno je da predsjednik Emanuel Makron, u društvu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, obiđe Spomen kosturnicu i Spomenik braniocima Beograda, ali i onaj podignut u čast heroine Milunke Savić, da bi se zatim delegacija uputila ka Kalemegdanu.

U večernjim satima za predsjednika Makrona biće priređena svečana večera, lokacija nije poznata.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.