Maja Gojković o obraćanju Vučića: Poslata jasna poruka da je država spremna za borbu protiv organizovanog kriminala

1

Poruke predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i rezultati nadležnih državnih organa jasna su potvrda spremnosti i ozbiljnosti države da odlučno nastavi borbu protiv organizovanog kriminala, koji ugrožava stabilnost čitavog našeg društva.

To je izjavila potpredsjednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posle večerašnjeg obraćanja predsjednika Vučića.

– Ovo je ujedno i prekretnica u daljem obračunu sa kriminalnim grupama i borbi protiv sprege kriminalaca sa pojedinim strukturama u državnim institucijama. Postignuti rezultati i snažna poruka da nema zaštićenih i da će svi koji su uključeni u kriminalne radnje bez izuzetka snositi zakonske sankcije najbolji je odgovor svima koji su mislila da Srbija nema snage za ovu borbu -, poručila je Gojković povodom državanja sjednice Saveta za nacionalnu bezbjednost.

Kako je saopšteno iz Ministarstva kulture, ona je istakla da pruža punu podršku predsjedniku Srbije i svim državnim organima u odlučnoj namjeri da se do kraja izbori sa mafijaškim grupama, svjesni svih rizika i opasnosti koje ta borba nosi, jer, kako je istakla, ”svi znamo da se organizovani kriminal neće lako povući i odustati od ogromnih interesa koje ima”.

‘Očekujem da će državni organi nastaviti sa prikupljanjem dokaza i utvrđivanjem pune istine, i prije svega, motiva nelegalnog prisluškivanja predsjednika Republike Srbije, bez ikakvog pravnog osnova, kao i ko je pratio i ugrožavao porodicu predsjednika. Kao i svi građani zgrožena sam svim onim što se dešavalo, a što je večeras cjelokupna naša javnost mogla da vidi”, navela je Gojković.

Dodala je da je, bez obzira na svirepost slika koje smo gledali, uvjerena da je zaista važno što su građani imali prilike da se sami uvjere koliko su opasne ove kriminalne grupe i za društvo, državu, stabilnost i našu budućnost.

– Sigurna sam da građani Srbije prepoznaju napore predsjednika i svih profesionalnih i odgovornih službenika da se stane na putu ovom zlu, jer Srbija ne može biti mesto za njihove prljave poslove! – istakla je ministarka.

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    Kakva budalaština, valjda je država trebala da bude spremna uvjek da se bori sa ozganizovanim krimnalom. Ovakvu nesposobnost teško da možemo vidjeti bilo gdje na svijetu. Nije jasno zašto veliki vođa unapred govori “kriminalci gotovi ste”? Kakva drama, performans, tek kada su kriminalci došli do velikog vođe počelo se nešto “jaditi” oko istražnih radnji. Zarobljena država, zarobljeni građani.

    3
    1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.