Maduro uporedio Trampa sa nacistima

0

Venecuelanski predsjednik Nikolas Maduro, čiji novi mandat osporavaju opozicija i zapadne zemlje, odbacio je riječi predsjednika SAD Donalda Trampa da dolazi novi dan u Venecueli i uporedio govor koji je američki predsjednik održao u Majamiju sa govorom naciste, prenosi AP.

Podsjeća se da je Tramp sinoć kazao da SAD stoje iza vođe venecuelanske opozicije Huana Gvaida i osudio socijalističku politiku Madura i njegove vlade. Tramp je pozvao venecuelansku vojsku da stane uz Gvaida i upozorio na teške posljedice ukoliko ostanu uz Madura.

Navodi se da je Maduro Trampu odgovorio u obraćanju na venecuelanskoj državnoj televiziji, optuživši ga da govori “u skoro nacističkom stilu”.

On je takođe napao šefa Bijele kuće zbog toga što misli da može da izdaje naredbe vojsci Venecuele.

“Ko je komandant oružanih snaga, Donald Tramp iz Majamija? Oni misle da posjeduju ovu zemlju”, poručio je Maduro.

TAS S prenosi da je on rekao i da će Rusija poslati 300 tona ljekova Venecueli.

“U srijedu će 300 tona legitimne humanitarne pomoći stići iz Rusije. Mi smo to platili”, kazao je Maduro.

Venecuela bi trebalo da počne da proizvodi svoje oružane sisteme kako bi se branila, izjavio je predsjednik Venecuele. On je rekao da Venecuela posjeduje dobre sisteme oružja za odbranu, uključujuću odbrambene raketne sisteme.

“Potrebni su nam naši sopstveni sistemi oružja za potrebe državne bezbjednosti. Venecuela ima dobre sisteme oružja za odbranu”, istakao je Maduro.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.