Maduro: SAD planiraju invaziju na Venecuelu

Maduro: SAD planiraju invaziju na Venecuelu

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro optužio je danas Sjedinjene Američke Države da planiraju invaziju na tu zemlju.

“Američka administracija je usvojila plan o invaziji na Venecuelu uz pomoć trojanskih konja i akvista desničarskih snaga koji su izdajnici”, rekao je Maduro u obraćanju vojsci koje je prenošeno preko Tvitera, prenosi Tanjug.

Maduro je takođe rekao da američke vlasti nastavljaju sa pokušajima državnog udara u Venecueli, prenosi Tas s.

“Imperija (SAD) je odlučila da izvde puč uz pomoć pete kolone na našoj teritoriji”, rekao je on.

U Venecueli je predsjednik skupštine i opozicioni lider Huan Guaido proglasio sebe za privremenog predsjednika 23. januara, što je Maduro odmah okarakterisao kao puč u organizaciji Vašingtona.

U međuvremenu su SAD, Kanada, Argentina, Brazil, Čile, Kolumbija, Ekvador i Paragvaj i neke zemlje EU priznale Gvaida, dok Rusija, Bolivija, Iran, Kuba, Nikaragva, El Salvador i Turska podržavaju Madura.

Related posts

1 Comment

  1. Pero Bar

    Bravo Venecuelanci, samo vi nabavite s300 ili pancir ili buk protivavionske sisteme. I nafta ce ostati vasa. A onda protjerajte sve zapadne diplomate, sve sijune cije. A onog malog sa protezom sto nije izasao ni na izbore a hoce da bude predsjednik, treba uhvatiti pa vezati za stub na nekom trgu u Karakasu i da ga narod gadje paradajzima i izmetom mjesecima i nedeljama da tako stoji svezan ko kucka!

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *