Maduro demonstrira silu: Počele najveće vojne vježbe u istoriji Venecuele

0

Predsjednik Venecuele Nikolas Maduro je proglasio početak najvećih vojno-civilnih vježbi „Dvesta godina Angosture 2019“ u istoriji te zemlje, u kojima će učestvovati pripadnici redovne vojske i rezervisti.

Uoči početka vojnih vežbi predsjednik je stigao u državu Mirandu, koja se nalazi u blizini Karakasa, gde je izvršio inspekciju vojne tehnike, uključujući raketne sisteme ruske proizvodnje.

Vojne vježbe će se održati od 10. do 15. februara. Kako je ranije saopštio Maduro, one će biti najveće u istoriji Venecuele.

Iako venecuelanska vojska možda i nije jedna od najbrojnijih armija na južnoameričkom kontinentu, kada je riječ o vojnoj tehnici i naoružanju može se, kako ocjenjuju analitičari, bez previše skromnosti svrstati u jednu od najmoćnijih. Glavni adut je avijacija, na čelu sa ruskim višenamjenskim lovcima Su-30MK2V.

Većina kopnene tehnike venecuelanske vojske je ruskog porijekla, a osovinu armije čine 92 tenka T-72B1V i 123 jedinice ruskih modernizovanih amfibijskih borbenih vozila pješadije BMP-3M sa ojačanom konstrukcijom, kao i sa ugrađenim najnovijim sistemom za nišanjenje.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.