Lukašenko o koronavirusu: Panika može više da naškodi od samog virusa, neko će na kraju od svega profitirati!

1

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko osudio je “psihozu” vezanu za pandemiju bolesti COVID-19 navodeći da bi svijet mogao da pati mnogo više od “panike” nego od koronavirusa.

“Ovaj koronavirus ne mogu okarakterisati drugačije nego kao psihozu i nikad od toga neću odustati”, rekao je Lukašenko na sastanku sa zdravstvenim i bezbjednosnim zvaničnicima zemlje.

“Apsolutno sam ubijeđen da je to još jedna psihoza od koje će neko profitirati, a neko patiti. Panika može mnogo više da nam naškodi nego sam virus”, rekao je on.

Lukašenko, koji je na vlasti više od 25 godina, je još u ponedeljak pozvao stanovništvo da ne paniči nego da radi na zemlji i da voze traktore, zato što “traktor liječi sve”.

On je objavio da je odlučio da uvede karantin za školske ustanove u zemlji koja je takodje pogođena koronavirusom i gdje je do sada zaraženo 37 ljudi, prema zvaničnim podacima.

“Tamo gdje smo počeli da se ohrabrujemo, okupljamo ljude i stavljamo u karantin niko nije bio bolestan. Svi su se pokazali dobrog zdravlja”, rekao je bjeloruski predsjednik i upozorio da pretjerani karantin ne daje rezultate.

Pošto su susjedne zemlje zatvorile granice i zabranile javna okupljanja, predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da se tim mjerama “otišlo predaleko”.

“Apsolutno sam uvjeren da bismo mogli više da patimo od panike nego od samog virusa”, rekao je Lukašenko.

Prema poslednjim podacima u Bjelorusiji je zabilježeno 69 slučajeva koronavirusa.

 

1 Comment
  1. CG_Srpska Sparta_ komentariše

    E ne bi me cudilo da je neko namjerno ovo uradio, posebno kad vidim pad cijena nafte, nekretnina, veliki pad na berzi, sve ovo nekome dobro odgovara, nama sigurno ne.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.