Lukašenko nudi pomoć oko rješavanja pitanja Kosova i Metohije

Lukašenko nudi pomoć oko rješavanja pitanja Kosova i Metohije

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko stiže danas u dvodnevnu posjetu Srbiji, gde će se sastati s predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Kako je saopšteno iz Vučićevog kabineta, dvojica predsjednika položiće vijence na Spomen groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

U utorak, posle svečane ceremonije u 10 časova, uslijediće razgovor predsjednika Vučića i Lukašenka u četiri oka, a potom plenarni susret delegacija Srbije i Bjelorusije. Potom će uslediti ceremonija razmene potpisanih bilateralnih dokumenata, nakon čega će se predsednici Vučić i Lukašenko obratiti medijima.

Među temama razgovora biće podrška Belorusije teritorijalnom integritetu naše zemlje, pomoć oko rješavanja pitanja Kosova i Metohije u međunarodnim institucijama i prilikom pokušaja lažne države da postane njihov član, ali i nastavak saradnje u oblasti namjenske industrije i naoružanja.

Prije dolaska Lukašenka, Vučić će danas imati nekoliko sastanaka. On će razgovarati sa patrijarhom SPC Irinejom. Sastaće se i sa predsjedavajućim Odbora za spoljne poslove EP Dejvidom Mekalisterom, izvjestiocem EP za Srbiju Vladimirom Bilčikom i liderom Evropske narodne partije Manfredom Veberom.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *