Luka Krstović čestitao Dan Opštine Zeta

0

Zadovoljstvo mi je da, kako u ime Opštinskog odbora Demokrata Zete, tako i u svoje lično ime, svim građankama i građanima Opštine Zeta čestitam 8. februar, Dan opštine, poručio je Krstović.

On smatra da sporazumom između crnogorskih i turskih komesara, a na osnovu Berlinskog ugovora, zaposijedanje teritorije današnje Zete od strane crnogorske vojske je započeto.

Dragocjena krvca naših rodoljuba, prolivena prije ovog prisajedinjenja, kao i ona, jednako skupa prolivena nakon ovog datuma obavezuju nas da se sa pijetetom sjećamo i naklonom poštujemo svijetlu žrtvu naših predaka datu uzvišenoj želji i ideji za slobodom ovog blagorodnog kraja. U Zeti je svoju klicu zametnula naša današnja država, pa je i to još jedan dodatni razlog da sve strukture društva posvete svoju pažnju našoj opštini, uz uvjerenost da je Zeta uvijek bila i biće plodotvorno područje, ljepotica čija blistavost ne isčezava i naš najvrijedniji zalog za buduće generacije, kazao je Krstović.

Istakao je i sledeće: „Izgradnja savremene opštine i budućeg centra investicija, što će svoj epilog imati u boljitku svakog našeg stanovnika, treba da se temelji na sačuvanju i pravilnom korištenju naših potencijala, zaštiti naše teritorije i unaprjeđenju životne sredine kroz zabranu instaliranja novih zagađivača. S tim u vezi, pošteno i dobronamjerno razgraničenje sa Glavnim gradom, kao ključni vektor razvoja, obustava gradnje kolektora u Botunu, unaprjeđenje poljoprivrede i turizma, uspostavljanje atraktivnog biznis ambijenta i rad na napretku ekonomskih, socijalnih, zdravstvenih, obrazovnih i opštedemografskih efektiva zasigurno će uspostaviti snažan koridor na putu naše Opštine ka jednoj od najrazvijenijih, ne samo u državnim okvirima.“

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.