Lončar: Srbija spremna za koronavirus, nije tragedija ni ako virus dođe do naše zemlje

1

Srbija je apsolutno spremna na eventualni dolazak koronavirusa, poručio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i naglasio da su angažovani svi resursi naše države u borbi protiv tog virusa.

– Svi građani Srbije treba da znaju da su svi raspoloživi resursi angažovani na ovome, da taj virus što kasnije dođe kod nas, i ako dođe, da spriječimo da se širi – rekao je Lončar za TV Prva i dodao da “ne kažemo da možemo da izbjegnemo virus, ali želimo da naši građani što manje to osjete”.

Lončar je rekao da je Srbija neprestano u kontaktu sa kineskom ambasadom i agencijama i da prati cirkulaciju “potencijalno sumnjivih ljudi”.

– Preuzimamo ih na granici, pratimo sve vrijeme dok su u Srbiji, ispraćamo iz Srbije. To je ogroman posao – naglasio je ministar zdravlja.

On je naveo da Srbija pomaže i drugim zemljama u regionu, jer želi da spriječi da koronavirus bude “bliže našoj kući”.

– Pomažemo i drugima, sinoć sam se čuo sa makedonskim ministrom zdravlja, mi ćemo preuzeti i uradićemo njima analize – rekao je Lončar.

1 Comment
  1. stevan todorcevic komentariše

    Ministar Loncar.
    Molim vas da pocnete razgovore na svetskom nivou da se moze lece ljudi(koje bile vere) za 10% ili neki drugi broj vise nego sta drzavljanin Srbije placa.
    Crna Gora mora da se pokaze svetu da ugrozava zdravstvo onima sto vlast mrzi.
    Ljudi sto su zarobljeni i nemaju gde da se lece posto Milo i njegovi kriminalci su im skratili to pravo MORAJU da to pravo vrate sebi i da oduzmu pravo na slobodu Milu , porodici, familiji, i njegovim prijateljima sto su uskratili zivot ne samo Srbima nego muslimanima i drugim sto ne tolerisu njegove odluke.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.