Lončar: Razmišljamo o obaveznoj vakcinaciji

0

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar naveo je i da se razmišlja o obaveznoj vakcinaciji protiv kovida-19, te ukazao da je to predlog struke.

-Oko toga se slažemo. To je predlog struke i radićemo na tome da to bude i kod nas- rekao je Lončar.

Najmanji odziv za vakcinaciju je u opštinama Merošina, Tutin, Žagubica, kao i u Novom Pazaru, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar i poručuje da će se više pričati sa ljudima iz tih područja, kako bi se ohrabrili i edukovali o značaju imunizacije.

 

-Poslaćemo tamo stručne ljude da održe predavanja, ići će i ljudi iz Ministarstva zdravlja, iz Batuta…Ići ćemo do svakog kolektiva, svake fabrike kako bi dobili odgovore na sve dileme, mislim da je to rješenje-rekao je Lončar novinarima posle sastanka sa studentima povodom Svetskog dana zdravlja.

Kako je rekao, samo u toku jučerašnjeg popodneva Beograd je imao 1.400 vakcinisanih bez zakazivanja. “Tu očekujemo veliki broj. Spremili smo dodatne ekipe u domovima zdravlja i siguran sam da će biti veliki broj”, poručio je Lončar. On je odgovarajući na pitanje novinara o pacijentima koji nemaju kovid, a čije stanje zahteva bolničko lečenje, rekao da oni od početka epidemije dosta trpe i istakao da se država trudi na sve načine da im pomogne.

-Trudimo se da im na sve načine pomognemo. Trenutno imaju prioritet svi hitni slučajevi i onkološki pacijenti- rekao je Lončar.

(Kurir/Tanjug)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.