Lončar o koroni u Srbiji: Prvi oboljeli virus donio iz Mađarske, nema mjesta za paniku

0

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar potvrdio je da je dijagnostifikovan prvi slučaj korona virusa u Srbiji. Radi se o 43-godišnjem muškarcu iz Subotice, koji je nedavno došao iz Mađarske.

– Desila se stvar koju smo očekivali. Imamo prvi pozitivan slučaj korona virusa. Čovjek se dobro osjeća i nema nikakve tegobe. On je boravio više puta u Budimpešti gdje mu živi sestra. Ona je imala respiratorne probleme i simptome upale pluća. Kada se vratio iz Mađarske, on je osjetio tegobe. Bio je maksimalno odgovoran i samoizolovao se. Posle urađenih testova utvrdilo se da se radi o korona virusu. Pacijent se sada nalazi u izolaciji u bolnici u Subotici. Uzete su analize svih osoba koje su bile sa njim u kontaktu. Dobro se osjećaju i njegova supruga i djeca. Zahvaljujem nadležnim službama što su odradili posao kako treba – rekao je Lončar.

On je dodao da građani ne treba da brinu.

– Nema nikakvog razloga za paniku. Bilo je pitanje sata kada će se ovo desiti. Ovo je globalni problem i on se tako i tretira. Nastavićemo sa svim mjerama koje smo rekli. Molimo građane da se pridržavaju svih mjera koje smo napomenuli. To se posebno odnosi na muškarce preko 75 godina starosti. Oni treba da smanje izlazak na mjesta gde boravi više ljudi. Srbija je apsolutno spremna za ovo. Mi ćemo nastaviti dalje da vas najtransparentnije obavještavamo o svemu – rekao je ministar zdravlja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.