Lokalni izbori: Vlast se bira u 10 opština i Golubovcima

0

U deset crnogorskih opština i Golubovcima sinoć u ponoć nastupila je izborna tišina, uoči izbora koji će biti održani u nedjelju, a na kojima, kako su kazali iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) glasačko pravo ima 306.722 građana.
Na izborima u Podgorici prema navodima iz svih partija najvažnijim u ovom izbornom ciklusu, učestvovaće koalicija okupljena oko Demokratske partije socijaliste (DPS) u kojoj su još Bošnjačka stranka (BS), Liberalna partija (LP), Demokratska unija Albanaca i Crnogorska, zatim koalicija Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partija (SNP) pod imenom “Sve za moj grad”, kao i Srpska koalicija.
Na izborima u Glavnom gradu će u koaliciji “Za 21. vijek” nastupiti i Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA, a predizborni savez, nazvan Građanski savez za promjene, formiralii su i Socijaldemokratska partija (SDP), Demos i slobodni građani. U izbornu trku ušla je i Grupa građana Saša Mijović, kao i Ujedinjena Crna Gora (UCG), Albanska alternativa (AA), Socijaldemokrate (SD) i Prava Crna Gora.
Vlast u Glavnom gradu u nedjelju može birati 134.991 građanin sa pravom glasa.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.