Lokalni izbori: SNS ubjedljivo pobijedio

0

Lider Srpske narodne stranke (SNS) Aleksandar Vučić proglasio je večeras pobedu njegove stranke u četiri od pet opština u kojima su danas održani lokalni izbori. Vučić je na konferenciji za novinare naveo da je SNS pobedila u Pećincima, Mionici, Negotinu i Kostolcu. U Pećincima, gde je SNS izašao zajedno sa SPS-om, ta lista je osvojila 77,71 odsto glasova od ukupnog broja predatih glasova i 79 odsto važećih listića.
– Mislim da je to jedan od rekordnih rezultata – konstatovao je Vučić na konferenciji za novinare.
On je preneo da će lista SNS-SPS imati 28 mandata u ovoj opštini, a lista DS-LSV, koja je osvojila 8,2 odsto glasova, dva mandata. U Mionici, kako je saopštio Vučić, gde je SNS samostalno izašla na izbore, naprednjaci su osvojili 65,33 odsto od ukupnog broja predatih glasova, odnosno 67 odsto važećih glasova. U toj opštini drugoplasirana je lista SPS-SRS-JS koja je osvojila 15,56 odsto glasova, a trećeplasirana je DS sa 13,61 odsto. Na osnovu ovih rezultata, SNS će imati 28 odbornika, SPS-SRS-JS 6 i DS 5.
– U Mionici smo i ovog puta osvojili veći broj glasova i u apsolutnom i relativnom smislu – nagalsio je lider naprednjaka, dodajući da je značajan broj glasova osvojila i lista Milana Krkobabića.
U Negotinu lista SNS-SPS dobila je 70,53 odsto glasova, preneo je Vučić, dodajući da je DS osvojio 19 odsto glasova, grupa građana „Negotin bez korupcije“ 4 i Ujedinjena seljačka stranka 3,78 posto. U Kostolcu, gde je ostalo da se izbroje glasovi još na jednom biračkom mestu, SNS je osvojila 62,51 odsto glasova, DS 11,95, grupa građana „Iskorak“ je 9,43 odsto glasova, a cenzus prelaze i Dveri i lista Milan Krkobabić. Što se mandata tiče, SNS dobija 15, DS i Iskorak po dva, a Dveri i lista Milan Krkobabić po jedan mandat.
(blic.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.