Lješković u Dobroti pretukao još jednog zatvorenika

0

Nikšićanin Radoš Lješković sinoć je, na Odjeljenju za forenzičku-sudsku psihijatriju, pretukao zatvorenika Milana Sjekloću.

Prema istim infornacijama incident se dogodio nešto nakon 21 sat.

Iz Uprave policije su odgovorili da su službenici kotorske policije sinoć izašli na lice mjesta i o događaju obavijestili dežurnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

„Policijski službenici su u odnosu na ovaj događaj izašli na lice mjesta, te došli do saznanja da je lice R.Lj. zadalo udarce u predjelu glave licu M.S. M.S. je odveden na ukazivanje ljekarske pomoći, a sa događajem je upoznat tužilac u ODT u Kotoru, po čijem će nalogu biti izuzeti snimci sa video nadzora. Takođe, tužilac je naložio pribavljanje medicinske dokumentacije oštećenog, te će se naknadno izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji djela“, objasnili su iz Uprave policije.

Lješković je sredinom juna napravio najmanje dva slična incidenta, tokom kojih je napao i povrijedio pritvorenika Mitra Vučinića.

Prvi put to je učinio 14. juna, a to pokazuje i snimak nadzornih kamera.

Na snimku se vidi da Vučinić i Lješković koračaju hodnikom u susret jedan drugom. Vučinić razgovara telefonom, i ide suprotnom stranom od one kojom korača Lješković. U momentu kada se susreću, Lješković zamahuje rukom i udara Vučinića koji pokušava da se odbrani, ali i dalje dobija udarce. Nakon nekoliko sekundi, Lješković je oborio sugrađanina na pod i nastavio da ga udara.

Kamere su zabilježile i da iz ostalih soba istrčava više pritvorenika, ali u početku samo dio njih pokušava da razdvoji dvojicu Nikšićana. Nakon nekoliko sekundi, u taj prostor utrčava obezbjeđenje i najvjerovatnije medicinski tehničar, koji ih takođe razdvajaju, a potom im se pridružuju još dvojica pritvorenika. Ostalih nekoliko mirno je posmatralo tuču.

Nakon nepun minut, uspjeli su da savladaju Lješkovića i od njega otrgnu Vučinića.

Dva dana kasnije ponovo je pokušavao da napadne Vučinića, ali nije uspio da ga se domogne.

Te noći, iz te zdravstvene ustanove Lješković i Boško Filipović pravili su haos na Odjeljenju za forenzičko-sudsku psihijatriju, gdje su obojica smješteni odlukama suda. Navodno, oni su te noći pravili nered, lomili inventar, vrijeđali dežurnog ljekara i tehničare, prijetili im.

Jutro nakon toga Lješković je uspio da se domogne Vučinića i napao ga.

(Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.