Ljajić: Zaliha hrane na Kosmetu samo do kraja nedelje

0

Sedam mjeseci posle uvođenja takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, usled pojačane kontrole kosovske policije, zalihe hrane su pri kraju.

U četiri opštine na sjeveru Kosova i Metohije sa rafova u prodavnicama nestaju mlijeko, šećer, brašno i ostale osnovne životne namirnice.

Potpredsjednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da su trgovci jutros javili da je najveći deficit mlijeka, a nema ni voća i povrća, osim u supermarketima.

“Zalihe ostalih namirnica se prazne. Najveći dio trgovaca kaže da će do kraja nedelje imati neke zalihe, a posle ne znamo”, rekao je Ljajić.

Od upada specijalnih kosovskih jedinica na sjever Kosova krajem maja sve manje robe stiže na Kosmet. Ljajić kaže da se ti podaci poklapaju sa podacima koji stižu sa Kosova i da su vjerovatno posledica pojačanih kontrola.

“Mi ćemo na međunarodnom planu insistirati na ukidanju taksi, ovo je dodatni argument za nas. Radićemo na tome da ovo političko-ekonomsko pitanje ne postane humanitarno”, rekao je Ljajić dodajući da će vlasti iz Srbije nastojati da stanovništvo snabdiju bar sa osnovnim namirnicama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.