Lion dovodi pojačanje iz Premijer lige

0

Malo koji klub je, ako takvih i ima u najjačim evropskim ligama, bio podjednako aktivan kao Lion u zimskom prelaznom roku. Francuski velikan je tokom januara angažovao petoricu fudbalera i na njihove dolaske potrošio oko 38.000.000 evra, ali izgleda da se još nije povukao sa pijace. Naprotiv, Olimpik je spremio „bombu” u finišu prelaznog roka, koja bi koštala skoro koliko svih pet prethodnih novajlija zajedno!

Kako javlja Atletik, francuski klub je krenuo u ofanzivu na vezistu Notingem Foresta Orela Mangalu (25) i rešen je da ga učini najskupljim pojačanjem u istoriji klubu, pošto je za njegove usluge spreman da izdvoji oko 35.000.000 evra.

Otprilike toliko je klub sa Siti graunda tražio od Napolija prethodnih nedelja, ali kako nije želio da ide preko 25.000.000 evra, šampion Italije se okrenuo jeftinijim rešenjima, te je od Aston Vile pozajmio Leandera Dendonkera. Američki biznismen i od prije godinu i po dana većinski vlasnik Liona Džon Tekstor pak nema problem da zavuče ruku u džep, pa iako je nedavno doveo Nemanju Matića, Lion je očigledno vrlo ozbiljno shvatio situaciju u kojoj se našao i želi da dodatno pojača vezni red, a Mangalu vidi kao igrača sposobnog da ga izvuče iz opasne zone i u budućnosti vrati u društvo vodećih timova Francuske, naglašava Atletik.

Francuski mediji navode da u Lionu vrlo dobro znaju za finansijsku situaciju u Forestu, koji se našao pod pritiskom posle optužbi za kršenje propisa o profitabilnosti i održivosti zbog kojih bi morao da prikupi određenu svotu novca od transfera. Bolja prilika od ove teško da će im se ukazati u preostala dva i po dana do zatvaranja pijace.

No, na Siti Graundu još nisu odgovorili na ponudu, i dalje vagaju, jer belgijski vezista je ove sezone počeo 18 od 21 utakmice Foresta u prvenstvu i bio je jedan od bitnijih fudbalera kod Stiva Kupera, a status mu se nije promijenio ni dolaskom Nuna Espirita Santa. Ipak, usled činjenice da je Mangalu doveo za 13.000.000 evra iz Štutgarta i da bi godinu i po dana kasnije mogao da napravi dva i po puta više novca Forestu će biti teško da kaže „ne”.

(Mocart sport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.