Linta: Sramna najava Đukanovića da će jurišati na crkvu

0

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta najoštrije osuđuje sramnu i nerazumnu izjavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da Srpska pravoslavna crkva tobože pokušava da čuva infrasturkturu velike Srbije, da ometa evropski put Crne Gore i opstruiše uspostavljanje pravne države.

“Ovo je jedan u nizu dokaza da režim Mila Đukanovića vodi antisrpsku politiku koju je započeo postepeno od vremena Miloševića a otvoreno antisrpstvo je postalo temelj Crne Gore nakon proglašenja nezavisnosti 2006. godine. Tragična je činjenica da Milo Đukanović svojim krajnje neodgovornim potezima i izjavama dodatno produbljuje podjele, podiže tenzije i izaziva napetosti u Crnoj Gori što može dovesti to nesagledivih posljedica umjesto da putem dijaloga i kompromisa radi na smirivanju situacije i jačanju mira i stabilnosti, navodi on.

Linta ocjenjuje kao duboko antievropski i anticivilizacijski prijedlog zakona o slobodi vjeroispovjesti koje je usvojila Vlada Crne Gore i koji je namjerno i specijalno usmjeren protiv Eparhija crnogorsko-primorske i budimljansko–nikšićke.

“Cilj budućeg zakona jeste brutalni obračun sa Srpskom pravoslavnom crkvom i otimanje svetih hramova i njihovo proglašavanje za vlasništvo države a zatim ustupanje kanonski nepriznatoj tzv. Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi”, dodaje on.

Linta je uvjeren da nerazumni i neprijateljski plan Mile Đukanovića da otima imovinu Srpske pravoslavne crkve neće uspjeti jer to neće dozvoliti velika većina naroda.

“Milo Đukanović bezuspješno pokušava da ignoriše nespornu istinu da je Mitropolija crnogorsko-primorska vjekovima stub pravoslavne vjere i opstanka srpskog naroda na prostoru današnje Crne Gore i to će zauvijek ostati”, rekao je on.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.