Linta poručio vlastima: Prestanite sa progonom, sud da oslobodi Mandića i Kneževića

0

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta zatražio je od Višeg suda Crne Gore da oslobodi lidera Nove srpske demokratije Andriju Mandića, predsjednika Demokratske narodne partije Milana Kneževića i ostale optužene za tzv. državni udar.

„Specijalno tužilaštvo nije izvelo apsolutno nijedan dokaz da je planirano nasilje u Podgorici i da je postojao plan nasilne smjene crnogorske vlasti na dan parlamentarnih izbora 2016. godine. Ključni svjedok Specijalnog tužilaštva Saša Sinđelić je, nakon povratka u Srbiju, izjavio da nikakve zavjere oko upada u Skupštinu Crne Gore i ubistva Mile Đukanovića nije bilo, te da je njegovo lažno svjedočenje, pred Višim Sudom u Podgorici, bilo iznuđeno tokom držanja u zatvoru gdje je mučen, maltretiran, ponižavan i ucjenjen“, kazao je Linta.

On ističe da sve činjenice jasno pokazuju da je u pitanju montiran sudski proces čiji je cilj bio da omogući još jednu pobjedu Demokratskoj partiji socijalista i opstanak na vlasti režima Mila Đukanovića.

„Apsolutno je neprihvatljivo da pravosuđe jedne evropske države u 21. vijeku krši načela nezavisnosti, nepristrasnosti i profesionalizma i da ima namjeru da nevine ljude osudi bez ikakvih dokaza o njihovoj krivici i šalje u zatvor. Krajnje je vrijeme da vlast u Crnoj Gori prekine ovu sudsku farsu i da optuženi dobiju moralnu i ljudsku satisfakciju zbog brutalnih laži i kleveta koje su doživjeli tokom dvogodišnjeg montiranog sudskog postupka“, zaključio je Linta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.