Linta: Ne smijemo nikad pristati da ćutimo o stradanju srpskog naroda

Linta: Ne smijemo nikad pristati da ćutimo o stradanju srpskog naroda

Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocjenjuje da je prošlo 28 godina od svirepog ubistva 69 Srba u srebreničkim selima Sase i Zalazje i bratunačkim selima Biljača i Zagoni na Petrovdan 1992. godine a muslimanski zločinci na čelu sa Naserom Orićem još uvijek nisu kažnjeni.

„Toga dana zarobljena su 22 Srbina koji su nakon mučenja ubijeni a 10-oro njih se i dalje zvanično vode kao nestali. Samo na području opština Bratunac i Srebrenica je ubijeno preko 1.000 Srba za koje niko nije odgovarao i to je ono što posebno vrijeđa porodice srpskih žrtava i srpski narod. Zbog toga je važno da se stalno i na svakom mjestu govori istina da su i Srbi žrtve a ne samo Bošnjaci. Ne smijemo nikad pristati, kao neki političari, javne ličnosti i članovi pojedinih udruženja u Srbiji, da ćutimo o stradanju srpskog naroda da bi se dodvoravali Bošnjacima i predstavnicima međunarodne zajednice, kazao je Linta.

Linta ističe da je tragična činjenica da za Srbe iz Srebrenice, Bratunca i drugih opština u Podrinju nema pravde jer nisu osuđeni zločinci na bošnjačkoj strani. U pitanju je jedan od brojnih dokaza da su međunarodni sudovi i pravosuđe BiH političke a ne nezavisne i profesionalne institucije čiji je cilj da satanizuju Srbe i opravdaju vrhunsku laž da se u Srebrenici desio genocid nad Bošnjacima a da su samo oni žrtve.

„Jasno je ako bi neko od Bošnjaka bio osuđen za te zločine onda bi se potvrdilo da u Potočarima nisu sahranjeni samo civili kako to prikazuju bošnjački političari i zapadni centri moći već vojnici koji su činili brutalne zločine nad Srbima u srebreničkim i bratunačkim selima i čitavom Podrinju. Vrhunsko je licemjerje da se mnogi Bošnjaci predstavljaju kao žrtve nepostojećeg genocida a stradali su, kao pripadnici bošnjačke vojske, u akcijama etničkog čišćenja i ubijanja Srba po mnogim srpskim selima., zaključio je Linta.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *