Linija Samsung TV uređaja i saundbar zvučnika na bazi AI za 2024. godinu oduševljava recenzente

0

Neo QLED 8K, Neo QLED 4K, OLED i linije audio uređaja već dobijaju pohvale u profesionalnim recenzijama

Samsung Electronics je nedavno uveo novu liniju televizora za 2024. godinu na bazi najsavremenije AI tehnologije koja nudi vrhunski vizuelni doživljaj i redefiniše kućnu zabavu. Recenzenti širom svijeta su imali priliku da prvi isprobaju najnovije Samsung proizvode i evidentno je da je linija za 2024. liniju izazvala oduševljenje među stručnjacima.

Samsung linija TV i audio uređaja za 2024. godinu pomjera granice i nudi najsavremenije funkcije i inovacije koje obećavaju neprikosnoveni doživljaj gledanja. U nastavku su dati ključni odlomci iz prvih recenzija.

Unaprijedite iskustvo gledanja uz NQ8 AI Gen3 procesor

Samsung 2024 Neo QLED 8K dolazi u kompletnom paketu, uključujući 8K poboljšanje na bazi AI za kvalitet slike vjeran stvarnosti. Samsung je ove godine uveo svoj najnoviji i najinovativniji procesor do sada – NQ8 AI Gen3 procesor. Dostupan je na modelu 2024 Neo QLED 8K QN900D i poboljšava sliku i zvuk za vrhunsko 8K iskustvo uz jedinicu za neuronsku obradu koja je duplo brža od prethodne verzije. Broj neuronskih mreža je takođe osmostruko povećan tako da korisnici mogu da uživaju u nivou detalja i jasnoće koji je vrlo sličan onom kod originalnog 8K sadržaja, bez obzira šta gledaju.

Portal Expert Reviews je pohvalio procesnu moć modela QN900D rekavši da „novi NQ8 AI Gen 3 procesor u igru uvodi 512 neuronskih mreža i time potencijal slike uzdiže na najviši nivo ikada“. Takođe je istakao njegove mogućnosti 8K AI poboljšanja: „Ovaj procesor omogućava nevjerovatan stepen detalja bez obzira na originalnu rezoluciju i bez greške poboljšava sve ispod 8K za fino obrađene slike bez ikakvog skupljanja ili sabijanja prikaza“.

Trusted Reviews je takođe prokomentarisao mogućnosti poboljšanja rezolucije modela Neo QLED 8K QN900D rekavši da je „obim poboljšanih detalja koji mogu da se dodaju već detaljnim djelovima 4K prikaza nevjerovatan. 4K zaista postaje 8K pred vašim očima.“ Dodato je i da „upečatljiva osvijetljenost, izuzetan LCD kontrast, bogatstvo boja i revolucionarno poboljšanje rezolucije dokazuju da vam nije potreban 8K sadržaj da biste iskoristili prednosti 8K TV uređaja.“

Newsweek je istakao model Neo QLED 8K QN800D kao „izbor urednika“, istakavši prednosti koje ovaj procesor donosi gejmerima i rekavši da su „gejming performanse odlične, uz mogućnost poboljšanja rezolucije, visoke stope osvježavanja i režim rada na bazi AI.“

What Hi-Fi? se takođe oduševio kvalitetom modela Neo QLED 8K QN900D: „Kvalitet slike je značajno unaprijeđen u svim aspektima u odnosu na prethodnu verziju, čime se suštinski izdvaja od vodećih OLED TV uređaja za 2024. godinu i iznova definiše pravila poboljšanja rezolucije da bi nas podsjetio da 8K TV uređaji svakako ne moraju da emituju originalan 8K sadržaj da bi se u tom sadržaju uživalo.“

Neo QLED 4K živopisnim realnim prikazom i dinamičnim kontrastom

Neo QLED 8K uređajima za 2024. godinu se pridružuje osvježena linija Neo QLED 4K televizora koja privlači pažnju recenzenata zahvaljujući unaprijeđenim funkcijama i doživljajem gledanja, uz NQ4 AI Gen2 procesor.

Expert Reviews je na sljedeći način prokomentarisao model TV Neo QLED 4K QN95D na bazi AI: „Novi procesor pomaže da do punog izražaja dođu AI funkcije slike, zvuka i optimizacije, poboljšanje rezolucije i obrada slike su odlični i dodaju vrijednost, kao i jednako impresivan prikaz scena punih akcije na bazi AI.“

Ovogodišnji Neo QLED 4K nastavlja da pruža savršeno 4K iskustvo, obogaćeno funkcijama kao što su Real Depth Enhancer Pro i Quantum Matrix tehnologija, pri čemu Expert Reviews primjećuje da je „Samsung QN95D fantastičan 4K TV koji zadržava Mini LED pozadinsko osvjetljenje i vodeće u klasi lokalno zatamnjenje iz prošle godine, ali dodaje najsavremeniju obradu slike za najbolji SDR i HDR prikaz koji nudi jedan vrhunski televizor.“

 Nevjerovatna osvijetljenost na OLED-u na bazi AI

Samsung ponuda OLED TV uređaja za 2024. godinu, kao što je model S95D, nudi visok stepen detalja, visoku frekvenciju okvira i dinamičan ekran u veličinama do čak 77 inča, oslanjajući se na nasljeđe svog prethodnika.

Ovogodišnji OLED uređaji su dobili pohvale nekoliko recenzenata kao što je Newsweek, koji je model Samsung OLED S95D proglasio „izborom urednika“. Techaeris je takođe pohvalio model S95D, istakavši da „sve u svemu, Samsung S95D predstavlja OLED TV sa najboljim performansama ove godine“, dok je Trusted Reviews prokomentarisao da je „QE65S95D najljepši Samsungov OLED TV uređaj do sada, kome izuzetno tanak dizajn daje futuristički izgled“.

Samsung OLED koristi NQ4 AI Gen2 procesor, isti onaj izuzetno moćni procesor koji stoji iza linije Neo QLED 4K. Samsung OLED TV uređaji se mogu pohvaliti funkcijama kao što su Real Depth Enhancer i OLED HDR Pro, koji kvalitet slike podižu na nove visine. Techaeris je modelu S95D dodijelio titulu „izbora urednika“ i pohvalio Samsung tehnologiju poboljšanja rezolucije rekavši je „uz Samsung NQ4 AI Gen2 procesor i njegovo AI poboljšanje rezolucije oduvijek jedno od najboljih“.

Model Samsung OLED S95D ima 20% bolju osvijetljenost od prethodnih modela, sa dubokim i bogatim nijansama crne boje i većom preciznošću boja na bazi AI, što je Trusted Reviews pohvalio sljedećim riječima: Izuzetna osvijetljenost modela 65S95D je posebno uočljiva kod kontrasta, gdje je jasna izraženost i tamnih i svijetlih slika takvog intenziteta kakav nikad ranije nismo vidjeli“. Sound & Vision je dodatno primijetio da je „Samsung ove godine unapredio mapiranje boja, gdje se AI tehnologija koristi za analizu i predstavljanje prirodnijih boja, posebno kad je riječ o nijansama boje kože“.

Nova Samsung OLED Glare Free tehnologija čuva osvijetljenost i preciznost boja, a smanjuje odsjaj i održava oštrinu slike za imersivan doživljaj gledanja, čak i pri dnevnom svjetlu. Sound & Vision je u svojoj recenziji istakao da je „uz unaprijeđene nivoe osvijetljenosti i izvanredan mat dizajn ekrana, Samsung QN77S95D jedan od najljepših testiranih OLED televizora sa najvišim performansama“, i proglasio je ovaj TV uređaj „prvim izborom“.

Uz funkcije kao što je Motion Xcelerator 144Hz koji garantuje visoku frekvenciju okvira i brz odziv, Samsung OLED predstavlja pravo uživanje za gejmere. Ljubitelji sporta i gejmeri mogu da uživaju u scenama punih akcije koje su kristalno jasne na ekranu. Sound & Vision je za OLED rekao da „kada se ne koristi za filmove ili TV, Samsung S95D je izuzetan 4K OLED gejming ekran“. Newsweek je takođe pohvalio ovaj uređaj zbog njegovih gejming funkcija i istakao da je „ovaj OLED savršen za filmove i dio je monumentalne gejming opreme“.

 Napravite imersivno audio okruženje u svom domu

Samsung linija audio uređaja za 2024. godinu nudi unaprijeđene modele koji su ojačani naprednim AI algoritmima i koji su već pobrali lovorike zbog savršenog kvaliteta zvuka i tankog dizajna.

Novina ove godine je Samsung muzički ram, prilagodljivi zvučnik koji pruža bogat zvuk i savršenu povezanost. Može da funkcioniše kao samostalan bežični zvučnik i da se uparuje sa Samsung TV uređajem i saundbar zvučnikom, a posebno naglašava basove i nudi okružujući zvuk vrhunskog kvaliteta. Techlicious je u svojoj recenziji istakao da je „Samsung muzički ram inovativan i moderan dodatak tržištu pametnih zvučnika koji uspješno kombinuje funkcije bežičnog zvučnika sa estetskom privlačnošću prilagodljivog rama za slike“, te mu je dodijelio titulu „izbora urednika“.

Na samom vrhu linije saundbar zvučnika je model HW-Q990D, koji analizira zvuk i koristi AI da audio ponudu prilagodi najboljem iskustvu konzumiranja čitavog spektra sadržaja u udobnosti sopstvenog doma . Techaeris je istakao da „kada je sve na svom mjestu, ne morate da brinete ni o čemu, već samo da pronađete dobar film i uživate u punoći ovog saundbar zvučnika“. Slično tome, Newsweek je primijetio da „uz 22 zvučnika i savršenom kombinacijom gornjih i bočnih zvučnika, model HW-Q990D predstavlja odličan način da uživate u Dolby Atmos zvuku dok gledate filmove ili igrate igre, kao i u odličnom okružujućem zvuku kada pratite sport“. Newsweek je takođe ovom uređaju dodijelio titulu „izbora urednika“ i zaključio recenziju riječima da je „Samsung Q990D najbolji Dolby Atmos saundbar zvučnik koji se može kupiti u 2024. godini“.

Ultratanki model HW-S800D korisnicima donosi unaprijeđeno iskustvo slušanja koje se savršeno uklapa u svaki prostor zahvaljujući dubini od samo 1,6 inča. Techlicious je ovom uređaju dodijelio priznanje za „izbor urednika“, dodavši da je „on savršen izbor za sve one koji žele da unaprijede zvuk televizora  bez kompromisa kad je riječ o stilu ili prostoru“, kao i da „nevjerovatno tanak model S800D nudi imersivno gledanje filmova i pravo uživanje u slušanju muzike“.

Samsung nastavlja da iznova definiše svijet kućne zabave i obogaćuje svoje nasljeđe kao globalni lider na tržištu TV uređaja već 18 godina i globalni lider u saundbar zvučnicima već cijelu deceniju.

Za više informacija o liniji Samsung TV uređaja za 2024. godinu posjetite https://www.samsung.rs

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.