Likvidirani u Južnoj Africi bio blizak sa Arkanovim ubicama

0

Beograđanin Jugoslav Smiljkić (52), koji je likvidiran u subotu u Johanezburgu, navodno je bio u bliskoj vezi sa Dobrosavom Gavrićem i Milanom Đuričićem, ubicama Željka Ražnatovića Arkana, a da li je usmrćen zbog toga istražuje južnoafrička policija.

Iako je jedna od pretpostavki da je ubijen u nastavku rata balkanskog podzemlja započetom prije dvije decenije, istražitelji ne odbacuju mogućnost da je Smiljkić, koda koga su nađena češka dokumenta, likvidiran zbog neraščišćenih računa u vezi sa švercom i prodajom narkotika.

Ono što je za sada poznato jeste da je Smiljkić ubijen u Rudepurtu, predgrađu Johanezburga, u subotu prije podne. Vozio je motor, ali se zaustavio pored puta i izvadio mobilni telefon da bi nekome poslao poruku. U tom trenutku iza njega se zaustavila crna “honda akord” u kojoj su se nalazile četiri osobe. Iz “honde” su istrčala dvojica egzekutora, obučena u crno, s fantomkama na glavama, maskirani naočarima za sunce, dok su na rukama imali rukavice.

U Smiljkića su ispalili najmanje deset metaka. Smiljkić je pao, i dok se jedan atentator vratio u “hondu”, drugi mu je prišao i pucao dva puta u lice, kroz vizir kacige. Zatim je i on utrčao u kola i pobjegli su.

Mediji u Južnoafričkoj Republici pišu da tamošnji istražitelji provjeravaju sve njegove kontakte u toj zemlji, ali i da se istražuju njegove češke veze, jer su dokumenta koja je dobio u Pragu nađena kod njega i sa njima je i ušao u zemlju na Rtu dobre nade.

Pretpostavka je da je za te papire morao da u Češku unese veću sumu novca, a možda i da otvori firmu. Istražitelji u Johanezburgu ispituju da li je Smiljkić imao bilo kakve veze i sa saradnicima Darka Šarića, koji čeka pravosnažnost presude za trgovinu kokainom, i za koga se vjerovalo da se izvjesno vrijeme skrivao upravo na jugu afričkog kontinenta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.