Likvidacija u Brazilu: Srbin nađen mrtav u kamenolomu!

2

Marjan Jocić (39) iz Zaječara nađen je mrtav u blizini Plavog jezera u Brazilu, a tamošnja policija vjeruje da je Srbin ubijen. Kako su prenijeli lokalni mediji, tijelo je prije mjesec dana pronašla mještanka u kamenolomu nedaleko od jezera, koje važi za turističku atrakciju.

Pasoš pored leša

– Žena je 5. maja primijetila mrtvog muškarca sa povredama po tijelu i odmah obavijestila policiju. Pored leša nađen je i srpski pasoš na ime Marjan Jocić. Zbog toga se pretpostavlja da je riječ o državljaninu Srbije – rekli su iz brazilske policije tamošnjim medijima i dodali da je leš bio u poodmakloj fazi raspadanja.

– Uočene su rane od metaka, pa se pretpostavlja da je žrtva ubijena hicima iz vatrenog oružja i to nekoliko dana prije nego što je leš pronađen – navode mediji.

Kako su dodali, istražitelji su u jezeru pronašli automobil za koji se sumnja da je pripadao žrtvi.

Ronioci, koji su pretraživali jezero tokom uviđaja, našli su vozilo i postoje indicije da se Jocić njime dovezao do Plavog jezera. Međutim, ostalo je nejasno kako je automobil završio u vodi – navode mediji.

Tokom istrage utvrđeno je da je muškarac iz Zaječara u poslednjih deset godina često dolazio u ovu latinoameričku državu.

– Od 2010. godine do dana kada je nađen mrtav, Jocić je šest puta dolazio u Brazil i vraćao se u Srbiju. Zbog čega je on boravio ovde još uvek se ispituje. Da li je u Brazilu bio kao turista ili nekom poslom, nije sa sigurnošću utvrđeno – navode izvori.

Motiv i napadač nepoznati

Tamošnja policija nije još uvek utvrdila motiv ubistva Marjana Jocića, a potraga za ubicom je u toku.

– Sve opcije su otvorene, a policija je uputila apel građanima da ukoliko neko ima bilo kakvu informaciju o zločinu ili žrtvi, to javi nadležnima, a oni će im garantovati bezbednost – prenose lokalni mediji.

Inače, kako su ranije pisali mediji iz Južne Amerike, u Brazilu, pored ostalih, djeluju i narko-bande sa Balkana, za koje rade i Srbi.

Tako je brazilska policija u decembru 2018. razbila međunarodnu kriminalnu grupu, na čijem je čelu navodno narko-bos iz Srbije, koja je krijumčarila kokain u Evropu, tačnije Francusku i Veliku Britaniju. Tada je, kako su pisali lokalni mediji, zaplijenjena tona kokaina.

– Zasad nema potvrde da je Jocić bio umiješan u šverc droge, ali istražitelji ne isključuju ni tu mogućnost – kaže izvor.

Mjesec dana bez dokumenata

Lokalni mediji navode da je interesantno to što je ubijenom Srbinu pasoš, koji mu je izdat u policijskoj upravi u Zaječaru, istekao 9. aprila ove godine.

– To znači da je on u Brazilu boravio mjesec dana sa isteklim pasošem. Ispituje se da li je zbog situacije sa koronavirusom propustio priliku da se vrati u domovinu prije nego što su mu dokumenta istekla – navode izvori medija.

2 Comments
  1. Traktorist komentariše

    Nije srbin nego srbijanac

  2. Traktorist komentariše

    Jako lep srbijanac murtav

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.