Lidersku palicu preuzima Vladimir Pavićević: Demokrate preuzela Crnogorska partija!

0

I dok je veći dio opozicije osudio postupak Demokratske Crne Gore koja je narušila Sporazum o budućnosti i jedinstvo opozicije, predsjednik „Crnogorske“ Vladimir Pavićević zadovoljno trlja ruke.

On je, naime, pozdravio ovaj postupak, dodajući da su time Demokrate Alekse Bečića demonstrirale da u punom kapacitetu preuzimaju lidersku poziciju u crnogorskoj politici.

Da se nadao ovom scenariju, te da opozicija, prije svega lideri koji zastupaju interese Srba u Crnoj Gori, treba da pregovara sa Milom Đukanovićem i DPS-om, Pavićević je to saopštio prije nekih deset mjeseci u intervjuu za „Novi TV“.

Naime, on je tada držao svoje lekcije iz nemorala i političke naivnosti, o tome kako su srpske partije u Crnoj Gori napravile stratešku grešku što već odavno nijesu ušle u blisku političku saradnju Đukanovićem.

„Ako postoji neko nezadovoljstvo i ono se pokrepljuje izvjesnim argumentima, može da bude mijenjano, dorađivano, popravljano, poboljšavano upravo ramišljam o tome da sa gospodinom Đukanovićem , koji je lider jedne stranke, možda može zajednički da se radi“, rekao je tada Pavićević.

On je tada rekao da se prema DPS ne treba postavljati kao prema neprijatelju do te mjere da se takva vladavina ruši.

„Treba se postaviti tako da se vidi da li u saradnji sa nekim možda može bolje doći do ostvarenja ličnih interesa“, objasnio je Pavićević.

Izgleda su ovaj savjet Pavićevića, da se zavoli DPS , prihvatile kolege iz Demokratske Crne Gore, pa su se odlučile na zajedničko djelovanje sa Đukanovićem.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.