Lider velike narodne koalicije: Odbranićemo SPC, smijenićemo režim!

7

U susret parlamentarnim izborima u Crnoj Gori koji će se održati 30. avgusta, lider velike narodne koalicije „ZA BUDUĆNOST CRNE GORE“, prof. dr Zdravko Krivokapić, gostovao je u emisiji „Svet sa Sputnjikom“.

Tom prilikom poručio je da će velika narodna koalicija pokušati da promijeni Crnu Goru i da je vrati tradicionalnim i univerzalnim vrijednostima.

– Crna Gora je geografski mala država, ali prepuna nevalorizovananih prirodnih resursa i ljudskog potencijala. Cilj nam je da naša djeca ne idu odavde, nego da ostaju i da Crna Gora bude mjesto u koje će se rado dolaziti, rekao je dr Krivokapić.

Procijenio je da će lista na čijem je čelu upravo on, prema poslednjim istraživanjima javnog mnjenja, osvojiti najmanje 26 mandata, što će biti dovoljno da u postizbornoj kombinatorici sa koalicijama okupljenim oko Demokrata i URA-e, smijene višedecenijski režim Mila Đukanovića.

– U ovom trenutku nema konačnog dogovora. Vjerujem u koaliciju sa Demokratama i URA-om. To je dobitna kombinacija. Spremni smo na sve ustupke samo da se promijeni vlast u Crnoj Gori. Želimo da izmirimo Crnu Goru po svim pitanjima. Došlo je vrijeme da imamo Crnu Goru onakvu kakva je uvijek bila. Cilj nam je da svi imaju dovoljno.

Na pitanje novinarke Sputnjika da li očekuje nepravilnosti u ovom izbornom procesu, Krivokapić je odgovorio:

– U Crnoj Gori imate 570 000 ljudi koji tu žive, a 541 000 birača. Uzmimo u obzir da su 22-25% su maloljetnici. Prema tome, maksimalno 440 hiljada može da učestvuje na izborima. Spremni smo na svim biračkim mjestima da vrlo savjesno odradimo svoj posao na licu mjesta. Nažalost, predsjednik birčakog mjesta igra ulogu epidemiologa. Crna Gora je zemlja čuda i mi želimo da je preporodimo. Ukoliko izlaznost bude veća od 73%, opozicija pobjeđuje.

Krivokapić se osvrnuo i na nedavne incidente koje je crnogorska policija priredila u Budvi, ističući da je riječ o svojevrsnim eksperimentima režima u susret predstojećim izborima.

– Dešavanja u Budvi nisu slučajna. To je svojevrsna proba. Režim pravi eksperimente na štetu građana. Nisu uspjeli. Spremni su na sve, samo da pobijede.

Međutim, Krivokapić je poručio da narod ne osjeća strah od režima, te da su litije i SPC oslobodile svakog čovjeka u Crnoj Gori.

– Litije su oslobodile čovjeka u Crnoj Gori. Išli smo tiho i dostojanstveno, ali se čuo glas „Ne damo svetinje“ i „Ovo ovako više ne može“. Taj glas moraju svi da čuju i u inostranstvu i u Crnoj Gori. Trudićemo se da služimo narodu, a ne da koristimo narodu. Ovaj Zakon je pokazao sve slabosti ovog sistema. Dogodiće se promjene nabolje. Obradovala me je činjenica da je njemački ambasador pozvao sve da izađu na izbore. Lično, mislim da su i oni svjesni kakvo je stanje u Crnoj Gori i da je politička korupcija ovdje ogromna.

On je poručio da je SPC jedina kanonska crkva u Crnoj Gori.

– Crkva je opstala i opstaće uprkos svim tenzijama. SPC je jedina kanonska crkva u Crnoj Gori. Evidentno je da je SPC učinila sve što je do nje u ovom trenutku da dođe do kompromisa, ne želeći da izbjegnu dijalog. Ali, kada se vidjelo da nema nikakvih rješenja, mitropolit Amfilohije je jasno poručio da Crkva podržava isključivo one koji ne podržavaju ovaj Zakon, ne želeći da učestvuje u politici, ali sa apsolutnim pravom da ima svoj stav po ovom pitanju, zaključio je lider velike narodne koalicije „Za budućnost Crne Gore“, prof. dr Zdravko Krivokapić.

7 Comments
 1. Jocko komentariše

  e ako vam ovaj anonimus uzme vlast onda ste stvarno na niske grane spali…

  3
  28
  1. Idemooo!!! komentariše

   Bolje posteni anonimus nego poznate crnogorske lopurde kao sto su đukaj, gvozdenović,marović, brajović, ranko,konj,draginja, dzaković,divanović,hrapović,husović…ako treba jos da se nabraja no problem..

   23
   3
   1. Jocko komentariše

    ne ide to tako brale kako si zamislio

    2
    16
    1. đed Vukašin komentariše

     Ide, ide! Baš tako!

     17
     1
  2. Q komentariše

   Nije tebi niko kriv sto imas obrazovanje prosjecnog dukljanoidnog virusa pa ti je sve nepoznato.

 2. Q komentariše

  Ne potpisivati niti jedan zapisnik gdje se pojave mrtvi biraci i stranci u sluzbu DrPS-a,odma prekidati glasanje.

 3. […] Gore, Zdravka Krivokapića, u kojima se taj savez predstavlja kao branič svetinja a fokus je i na ukidanju Zakona o slobodi vjeroispovijesti nakon smjene […]

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.