Licemjerje Zapada – glasali ZA Rezoluciju O Srebrenici, a podržavaju dešavanja u Gazi: Ovako ruski mediji pišu o Srebrenici

0

Ruski mediji izvjestili su o licemjerju Zapada kada je u pitanju sramna Rezolucija o genocidu u Srebrenici. Takođe, oni prenose riječi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je naveo da se dvije trećine čovječanstva nije usaglasilo sa rezolucijom.

Tako Sputnjik u naslovu rezoluciju naziva kontroverznom, dok u analizi pod naslovom „Zapad licemjerno podržao glasanje UN o ‘genocidu’ u Srebrenici dok ‘podržava istrebljenje Gaze'“ ocjenjuje da je danas pokazan nivo licemjerja van svake konkurencije.

Predlog dolazi u veoma interesantnom trenutku. Dolazi u trenutku kada zapadne zemlje podržavaju istrebljenje Gaze. I zato žele da skrenu gnijev muslimanskih zemalja i da daju alibi muslimanskim zemljama koje su glasale za rezoluciju… da se nekako izjasne pred svojim narodom jer oni ništa ne rade kada je Palestina u pitanju. Ovo je glavni motiv. Motiv je i podsticanje razlika među zemljama svjetske većine u nastajanju, koja se bori i koja se bori i pobjeđuje zapadnu hegemoniju i globalnu dominaciju Zapada u cijelom svijetu, ocjenjuje se u tekstu.

„Russia Today“ (Rusija danas) prenosi izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića:

„Učinili su sve da pojačaju podjele i ponize Srbiju. Ali stajali smo uspravno. Borili smo se i vjerujem da smo odbranili čast naše zemlje.“

I ruski „Tass“ je prenio je zahvalnost predsjednika Vučića prema zemljama koje su pokazale da su Srbiji pravi prijatelji, među kojima su Kina, Rusija i Mađarska.

(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.