Libertas: Policajci otimali, tukli i mučili ljude; Petar Lazović o svemu obavještavao Radoja Zvicera!

4

Pripadnici Odsjeka za posebnu operativnu podršku Uprave policije u kojoj su bili, pod komandom Mirka Banovića, Petar Lazović, Predrag Jestrović, Jugoslav Raičević, Slobodan Mićković, Ivan Đoković, Ivan Stamatović, Željko Radunović, Dražen Miranović, Sead Luboder, Vuk Šuković, Momo Mirković, Mirko Đukić, Milorad Mitrović i Neško Jaredić, sudeći prema nalazima Europola i transkriptima razgovara nekih od njih, činili su, prisustvovali ili su znali da se čine krivična djela torture nad uhapšenim ljudima.

 

Foto: Screenshot/Sky aplikacija

Sudeći prema komunikacijama koji su neki od njih imali preko kriptovanih telefona, oni su otimali ljude i držali ih u svojim, takozvanim, štek stanovima, tukli ih, stavljali pištolj u usta, mučili ih strujom, gušili ih, prijetili im i omalovažavali ih i prema njima nečovječno postupali.

Foto: Screenshot/Sky aplikacija

Petar Lazović i Jugoslav Jugo Raičević pričali su o tome sa šefovima i pripadnicima kriminalnih grupa i nerijetko im slali fotografije mučenja ljudi.

Lazović je, prema do sada pregledanim materijalima Europola u koje Libertas ima uvid, o svojim „junačkim dostignućima“ i namjerama obavještavao kriminalce Radoja Zvicera, Darka Šarića, Nikolu Spasojevića, pripadnika Šarićeve kriminalne organizacije, srpskim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću…

Foto: Screenshot/Sky aplikacija

Jugoslav-Jugo Raičević se hvalio kako je batinao uhapšene visokokotiranom članu Šarićevog kriminalnog klana Milanu Vučiniću, sa kim je bio u svakodnevnoj komunikaciji.

Libertas je o Raičeviću pisao krajem novembra prošle godine, ali do sada nije bilo informacija iz Specijalnog tužilaštva da su tog policajca pozivali da objasni šta je činio.

Petar Lazović je u pritvoru od jula prošle godine u pritvoru.

Foto: Screenshot/Sky aplikacija

Ivan Stamatović, zvani Batica, koji je redovno prisustvovao ročištima o potvđivanju optužnice protiv Lazovića, Milovića i ekipe, nedavno je pobjegao jer je Specijalno tužilaštvo namjeravalo da ga uhapsi zbog sumnje da je pripadnik kriminalne organizacije. On je, prema podacima u koje je Libertas imao uvid, bio veoma aktivan u švercu cigareta i droge sa Milovićem i Lazovićem.

Ivan-Batica Stamatović Foto: Libertaspress/Savo Prelević

„Shodno odredbama Pravilnika o unutrašnoj organizaciji i sistematizaciji Uprave policije iz 2019. godine, koji je donijet na predlog direktora Uprave policije Veselina Veljovića, formiran je Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u okviru koga je fomiran Odsjek za posebnu operativnu podršku, kojim je rukovodio policijski službenik M.B.( Mirko Banović op.a.). Nakon donošenja novog akta o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji u martu 2021. godine, od strane novog rukovodstva Uprave policije, ovaj Odsjek je ukinut, a umjesto Odsjeka formirana je Grupa za specijalnu operativnu podršku u Sektoru za borbu protiv kriminala u kojoj nijesu raspoređivani gorepomenuti. M.Đ. više nije u radnom odnosu. U odnosu na ostale nijesu donesena rješenja o raspoređivanju shodno važećem aktu o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji, a petorica trenutno privremeno obavljaju poslove u Sektoru policije posebne namjene“, odgovorili su iz Uprave policije Libertasu na pitanja koliko je pripadnika policije bilo angažovano u tom Odsjeku, kada je formiran i ko je donio odluku da se formira, da li je taj Odsjek i dalje aktivan i, ako nije, zašto nije.

Iz Uprave policije su odbili da odgovore na pitanje da li je policija protiv nekog od njih, kada i protiv koga, pokretala postupke i zbog čega su bili osumnjičeni.

„U dijelu pitanja koji se odnosi na pokrenute postupke, iz objektivnih razloga u ovom trenutku ne možemo dati podatke o vođenju izviđaja i istraga u odnosu na bilo kog službenika Uprave policije pojedinačno, osim što, u odnosu na Vaše konkretno pitanje, možemo saopštiti podatke koji ne mogu ugroziti eventualne izviđaje ili istrage, a to je, u odnosu na lica koja su svojevremeno obavljala poslove u okviru nekadašnjeg Odsjeka za posebnu operativnu podršku, protiv jednog službenika su podnijete dvije krivične prijave, a u jednom slučaju protiv službenika prvobitno formiranog Odsjeka za posebnu operativnu podršku, Zaštitniku ljudskih prijava je svojevremeno podnesena pritužba radi utvrđivanja povrede ljudskih prava i sloboda“, odgovorili su iz policije 9. marta ove godine.

Foto: Screenshot/Sky aplikacija

Šef Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, u vrijeme dok je taj Odsjek bio aktivan, bio je Zoran Lazović koji je smijenjen u martu 2021.godine.

(Libertaspres.me)

4 Comments
 1. takoizgleda komentariše

  Radoje Zvicer nije mafija nego tajna služba. Koja je radila specijalne zadatke za druge službe, zato se uvijek stigne do neke, i zatp većinom ćute jer sigurno su radili za neke za čije ime ne bi valjalo da se čuje.

 2. crni komentariše

  Tata Zoran mu je glavi i sef Zviceru i kompaniji. Ovo malo govno Petar dace Bog da dobije bar 10 godina. Sisa jedna obicna kao i tata mu nemaju muda grama bez ove znacke njihove u usta im se naserem.

 3. Godine komentariše

  Ovo je užas. Šta su ovi ljudi radili. Jel ovo moguće i normalno u 21 vijeku. A svi tatini sinovi. Crni narode šta si sve trpio 30 godina. I dok su oni uzivali u životu, nama su prodavali priče o Vučiću i Putinu. I zar ova bagra traži glasove za Još pet godina naše agonije

 4. samolagano komentariše

  Koja služba ovo ne radi?Tako se čuvaju od stranog kriminala. Svaka ovo ima a i ove slkke nisu nikakav dokat jer su i belivuk i ekipa pravili lažbe slike u cilju zacarqvanja ili širenja straha. Hahaha. Što se čudite to je posao službe pts ste mislili?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.