Leposavić za RTS: Neću podnijeti ostavku, Vlada zbog mene neće pasti, ali će pasti mnoge maske!

33

Ministrar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladmir Leposavić je u intervjuu za RTS ponovio da neće podnijeti ostavku.

On je poručio da Vlada neće pasti zbog njega, ali da će istovremeno pasti mnoge maske u Crnoj Gori.

– Neću podnijeti ostavku, jer znam da je moja izjava u suštini imala pomiriteljski ton. Zbog stava i zbog onog ašto mislim neću podnijeti ostavku. Nisu me pitali u Skupštili je li bio genocid u Srebrenici, nego da li ja lično misllim da li je bio genocid u Srebrenici. Pitanje je bilo zlonamjerno, a ja sam odgovrio onako kako mislim da je jedino ispravno i rekao sam da ne negiram zločin u Srebrenici, niti da na to imam pravo.Cilj tog pitanja je stvaranje osjećaja kolektivne krivice- kazao je Leposavić i dodao:

-O mojoj sudbini će odlučivati Skupština koja me je i izglasala na toj funkciji. Mojim razrješenjem Vlada neće pasti. Ono što bi moglo da padne su pojedinačne maske i eventualni rejtinzi pojedinih politčara i političkih grupa iz parlamentarne većine- istakao je Leposavić.

 

Leposavić je kazao da je pripremio temeljni ugovor koji bi trebalo da potpišu država Crna Gora i Srpska pravoslavna crkva. On je kazao da njime nije predviđeno ko će u ime crkve potpisati ugovor sa državom i da je na samoj SPC da odluči ko će staviti potpis na taj sporazum.

Temeljnim ugovorom će se, ističe Leposavić, ispraviti nepravda prema SPC-u koja je jedina tradicionalna vjerska zajednica koja nije sklopila sa državom.

Ministar je poručio da trenutno ne razmišlja o bavljenju politikom, ni u kakvom vidu.

-Ja sam svoj čovjek, a političke lidere nikada nisam upoznao niti sam se čuo ni sa kim od tih osoba za koje me spajaju i tvrde da sam njihov čovjek. Jedino je tačno da sam bio u pravnom timu Mitropolije Crnogorsko-primorske kojoj sam pravnim savjetima pomagao u prethodne dvije, tri godine- kazao je Leposavić.

33 Comments
 1. pavle komentariše

  Apsolutna podrška ministru Leposaviću!Hvala za sve što radite za srpski narod u cjelini i za Srpsku Pravoslavnu Crkvu u Crnoj Gori!

  85
  8
  1. LipaLipa komentariše

   … dosta cudno od kopetetnog covjeka, ovako tumacenje njegovog istupa, … “pitanje bilo njemu licno upuceno, trazeno njegovo licno izjasnjavanje” … ili je jako “naivan” ili manipulise, neka svako pocijeni, … obaska sto bi nekog poslanika dps intresovalo njegovo licno misljenje, … vise nego egoisticno njegova tvdnja da je ptipremio nact ugovora sa Mitropolijiom/SPS, … to je ipak obicna papircina, dok nact ne usvoji Vlada, koja ce biti i jedna od ugovornih strana, … oko smene, bas siroko tumaci svoj izbor u skupstini, … ni slucajno nije tako, i formalno je izglasan premijer, apostoli usput, … nije bilo pojedinacnog glasanja o apostolima, oni potpisali izjave, … uopste “lepi” jedan teski ego, bio apostol ili ne, … aj’ zdravo, …

   9
   28
   1. Kontra revolucija komentariše

    Ako je pravnik mitropolije i uredjivac tog nacrta ite kako ima pravo da potpiše i zapecati, on to i mora da bi bilo zakonski zapecaceno !.
    Lopa zna sve bolji a ego mu je toliki da samo njegovo mora da štima !.
    Ego, tvrdoglavost i lazljivost kao u Krivokapica, da nije Krivokapic nik Lipa ?.

    1. LipaLipa komentariše

     … Contra, … kod vas u Srbiju, u zdravlje “vozda” svaka smrda … moze i najvaznije odluke, ugovore da “potpise”, … najmanje vazno “potpisivanje”, no si “sreco” neobrazovan, … govorio sa o usvajanju temeljnog ugovora od srane Vlade, … onda ga i ti, skoro, mozes potpisati, … “lepi” ima ego skoro kao Vucko iz mladjih dana, … ima izgleda i “muda” za razliku od “vozda”, … ne prezivam se Krivokapic, oni su jedno od brastava naseg plemena/klana Orllovic/Stanjevic, … aj’ zdravo, …

 2. Rade komentariše

  Ugovor samo meže mitropolit Joanikije da potpiše!

  18
  122
  1. Radnik komentariše

   A koce za 3 druge eparhije potpisati za niksicku.crnogorsko primorsku ,milesevsku i zahumsko hercegovacku .znali ko od vas ustrojstvo crkve da sve eparhije imaju autonomiju dosta veliku koce da potpise za 4 eparhije koje djeluju na razlicite djelove Crne Gore a koce za Pecku ? Ne mogu vjerovati da postoje vjernici a da ne znaju sta su eparhije u pravoslavlju i da u CG postoje 4 i da mitropolija se proteze na kosovo i jedan dio albanije .to moze samo Patrijarh ili da Patrijarh ovlasti nekoga u ime njegovo ili da se potpisu 4 ugovora sa sve cetiri eparhije posebno.E tako mi Boga mislio sam da to svak zivi zna da u CG 4 eparhije postoje nezavisne i znate li vi da ni jedan episkop ne moze sluziti u drugu episkopiju bez blagoslova teritorijalnog episkopa ? Za nevjerovati

   12
   2
  2. alf komentariše

   Vatikan ima papu,SPC ima patrijarha a Crna gora idiota koji misle da su najpametniji na svijetu.

   16
   2
 3. Vrabac komentariše

  Samo jedna mala ispravka: ministra Leposavića u Crnu Goru mrze dukljanoidi, montenegrini i Sorošoidska kopilad, a to nijesu ljudi.

  69
  9
  1. Rade komentariše

   E Krivokapicu a ti ovakvog covjeka oces da maknes da biste bolje tajno sa DPSom saradjivali.

   50
   8
 4. alf komentariše

  Prvi put da sam ovog covjeka mogao cuti (kod Komnenica se cuje Komnenic)i zadivljen sam njegovom strusnoscu.Odbaciti ovakav kapacitet moze samo neko ko nije normalan.

  67
  5
  1. Helm komentariše

   Alf#

   Većina političara na političkoj sceni na neki način su ucjenjeni ili kupljeni raznim funkcijama ili kako se govori u žargonu sa foteljama i raznim privilegijama.

   Čast izuzecima, kao što su ministar Vladimir Leposavić i ministarka Vesna Bratić. Oni su svojim radom i stručnošću pokazali da su najbolji ministri u Vladi i da nisu ničije marionete i nije slučajna njihova popularnost u narodu.

   Vladimir Leposavić i Vesna Bratić, hipotetički govoreći da se kojim slučajem odluče da se politički angažuju i osnuju neki pokret ili stranku, već na sledećim izborima, nezavisno da li su u pitanju lokalni ili parlamentarni izbori, na njima bi bili najprijatnije i najveće iznenađenje izbora i bez njihove podrške i učešća, ni jedna demokratska vlast ili Vlada, ne bi mogla da se formira.

   29
   4
   1. alf komentariše

    Slazem se.pozzz

    12
    3
   2. LipaLipa komentariše

    … Helm, … po kome se osnovu “lepi” i Braticka mogu uporediti, … njh dvoje su skoro pa suprotini, osim sto su navodno Srbi, … nesto od njega ja ne vidio bas mnogo srucnosti, … naroavno. bar po onom sto javno izneseno, ima zavidne reference, … njih dvoje samo treba malo bolje osmotriti, … ona toliko harizmaticna, on onako ustogljen, umisljen, obrnuto, egocentrik, definitivno, … naravno da se to i odslikalo u njihovom javnom istupu, … ne mogu oni dvoje u isti kos ni slucajno, … aj’ zdravo, …

    2
    10
 5. Mladen komentariše

  Jednostavno – DOKTOR! Mi, Srbi koji živimo u Crnoj Gori, ponosni smo da imamo ovakvog čovjeka među nama. Puna podrška ministru!!!

  49
  9
 6. Ksilofon komentariše

  Politički idiot.

  Kao da je bitno je li u pravu ili nije u pravu. Ministar ne smije da priča stvari koje naprave probleme vladi. A posebno ne smije ponovo i ponovo to da priča.

  11
  74
  1. Vrabac komentariše

   Ministar – niti bilo ko drugi – ne smije da priča stvari koje mogu praviti probleme njegovom narodu. I to je ono čega se Leposavić drži. Idiote.

   13
   2
   1. Ksilofon komentariše

    Nista sto je Leposavic ispricao ne moze problem Srebrenice da promijeni za zeru na ovu ili onu stranu.

    Jedino je vladi u kojoj je napravio ogroman problem. Nista drugo promijenio nije… Ali je covjek politicki idiot koji to ne shvata.

    2
    8
 7. ja lično komentariše

  Četnik zalizani. Podnijeces siguran budi. Nece Crna Gora u ruke tvoga Šizoja pa kad bi na vrh glave. Vrati dinare,djavolo ih izjeli

  6
  87
  1. alf komentariše

   Sizoju da neko i daje Crnu goru dzabe rekao bi :”ne hvala,ko sa djecom spava popisan se budi”.

   9
   1
 8. tako stoje stvari komentariše

  Leposavić pokaza da je od čvrstog materijala, čvrsta vjera. Puna podrška i poštovanje za njegovu čvrstu, časnu i profesionalnu reakciju i stav .

  Očekujemo sad da Bečić pokaže svoje pravo lice i svoj puni demokratski potencijal, pa da tačku o smjeni ministra Leposavića, kao pravi demokrata stavi na dnevni red u Parlament a ne da se krije iza suknje sekretarice.

  33
  3
  1. alf komentariše

   Molim te sta Becic ima pokazati sto vec nije?”referendum i tacka “,samo mu je ta prevara dovoljna za 100 godina.

   13
   2
 9. Rade komentariše

  Nije ovo Vučićev vilajet već je ovo AMFILOHIJEV AMANET!!!!

  21
  10
  1. Q komentariše

   Kamo srece da je Vucicev,svi bi sretnije zivjeli.

   9
   8
  2. Mihailo komentariše

   Šta je Amfilohije amanet, da advokatu MXap sjeki glavu što je rekao istinu o Srebrenici, ili su amanet sankcije Rusiji, čestitke nezavisnom Kosovu ili Sporazum u 7 tačaka kojim se nastavlja kontinuitet srbofobije koju je u spostavio adukljanović i Srbima u skraćuju prava na ime, jezik i simbole.

 10. Stara CG komentariše

  Leposavic je ljudina

  33
  6
 11. Luka komentariše

  Ti i Bratićka jedino petlje imate,ostali su nula

  36
  6
 12. Jovana komentariše

  Tako je, ministre! Samo jako!

  28
  3
 13. Radnik komentariše

  A koce za 3 druge eparhije potpisati za niksicku.crnogorsko primorsku ,milesevsku i zahumsko hercegovacku .znali ko od vas ustrojstvo crkve da sve eparhije imaju autonomiju dosta veliku koce da potpise za 4 eparhije koje djeluju na razlicite djelove Crne Gore a koce za Pecku ? Ne mogu vjerovati da postoje vjernici a da ne znaju sta su eparhije u pravoslavlju i da u CG postoje 4 i da mitropolija se proteze na kosovo i jedan dio albanije .to moze samo Patrijarh ili da Patrijarh ovlasti nekoga u ime njegovo ili da se potpisu 4 ugovora sa sve cetiri eparhije posebno.E tako mi Boga mislio sam da to svak zivi zna da u CG 4 eparhije postoje nezavisne i znate li vi da ni jedan episkop ne moze sluziti u drugu episkopiju bez blagoslova teritorijalnog episkopa ? Za nevjerovati

  2
  1
  1. alf komentariše

   Ima li ko pri pameti u Crnoj gori !??Postoji SPC i na celu nje je patrijarh!Kome se ne svidja vrata kod Mirasa su mu otvorena.

   10
   4
   1. Vasoje komentariše

    Neka patrijarh duva racku

 14. Duka komentariše

  Podnesi ostavku ministre. Nije bitno da li si u pravu ili ne. Ostao si dosledan u svom stavu o Srebrenici, ali taj stav je kamen o vratu za vladu i za Crnu Goru. Budi velik, uradi tu malu žrtvu.

  3
  6
 15. Vasoje komentariše

  Ćeraj genocidasko gvno majku mu jbm cetnikkleronacisticku

 16. E viva komentariše

  Jesi li potrca na rts da se izjadas majcici srbiji..fujjj..neka te smjene nesoju..ti spremio sporazum sa cg I spc…nema nikakvog sporazuma dok ne vrate sve sto su oteli 1918…bagro

  2
  5
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.