Lekić: Tendencije aktuelnog društvenog procesa zahtijevaju podizanje nivoa djelovanja i političke zrelosti aktuelne vlasti

2

Piše: Miodrag Lekić, lider DEMOS-a

Tendencije aktuelnog društvenog procesa zahtijevaju, i to imperativno, podizanje nivoa djelovanja i političke zrelosti aktuelne vlasti. Iz više razloga, a najmanje tri:

Prvo, uz veću kredibilnost javnih izjava zvaničnika nophodno je garantovati funkcionisanje društvenih poslova na bazi zakonskih propisa. U tom smislu su neophodna javno ozbijlna i kredibilna objašnjenja premijera koja ne bi ostavljala nikakve nejasnoće – pa i povodom poslednjeg pitanja javnosti: da li je šef ANB postavljen do kraja prema zakonskim propisima?

Drugo, krajnji je trenutak za pokretanje ozbiljnih reformskih inicijativa, čiji je sastavni dio demontiranje ranije prakse i njenih nosilaca koji su djelovali van pravnog poretka.

I treće, vjerovatno i najvažnije, u uslovima nedovoljne političke ozbiljnosti i nastavkom improvizacija, čiji su sastavni dio plitki medijsko – propagandni manevri – dovodi se u pitanje očekivani pravac novog istorijskog ciklusa Crne Gore čiji su početak građani tražili izborima 30. avgusta 2020. godine.

2 Comments
  1. ? komentariše

    otkud ovaj? nije u penziju?

  2. NIKO99 komentariše

    Pametno, najveći je problem što ne pričaju jedni sa drugima. Mislim na vladajuću koaliciju. Najveći krivac je Zdravko Krivokapić koji se drži manira kojima u normalnoj građanskoj republici nema mjesta. Moglo je biti sve drugačije. Zamislimo da su od početka sjeli i dogovarali se o svemu. Da su odmah riješili problem Televizije Crne Gore. Dogovorili zajdnički Budžet i donjeli Tužilački Zakon. Zamislimo da su dogovorili i potpisali Temeljni Sporazum sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom i to sve u prvih tri mjeseca nove vlasti. Zamislimo da nisu udarali sankcije Rusiji, Bjelorusiji i Kini i da smo obezbjedili da turisti iz ovih zemalja dođu masovno kod nas na ljetovanje. Drugačije bi sada sve izgledalo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.