Lekić: Premijer Marković potvrdio da je spreman za dijalog

1

Demos kao manja ali sasvim izvjesno ozbiljna stranka će nastaviti sa drugim progresivnim snagama demokratske alternative da traži rješenja za duboku krizu i liječenje svih vrsta korupcije, te bolesti od koje je, zahvaljujući vladajuće eliti, oboljela Crna Gora, saopštio je predsjednik Demosa Miodrag Lekić.

Lekić je reagovao na jučerašnju izjavu premijera Duška Markovića u Skupštini Crne Gore koji je rekao “imamo model kada je opozicija ušla u Vladu, hajde da se vratimo tome”.

“Uz nužan oprez u daljim koracima, a uz visok stepen javnosti, mislim da treba iskoristiti sve institucionalne i vaninstitucionalne forme koje predviđa ustav i zakoni kako bismo ublažili duboku političku, institucionalnu i ekonomsku krizu zemlje. U svemu tome jedan od primarnih ciljeva jeste i stvaranje uslova za regularne izborne uslove”, istakao je Lekić.

On je poručio da će političke dinamike koje slijede pokazati domašaje Markovićevih riječi tokom dijaloga u paralamentu

“Vrijeme ispred nas, dakle ubrzo će se pokazati koji su domašaji riječi premijera Markovića izgovorene u paralamentu, a kao odgovor na moje pitanje o korupcionaškom činu u aferi “Koverat”. Za razliku od drugih iz vrha vlasti koji su povodom te afere stid zamjenili arogancijom, predstavljajući je uobičajnom radnjom, čak uz lansiranje novih nevjerovatnih, pravdajućih sintagmi, poput one o normalnosti “interesnih korisnosti” između tajkuna i vladajuće stranke – Marković je danas govorio ipak drugačijim, nešto umjerenijim tonom”, rekao je Lekić.

Predsjednik Demosa je kazao i da je Marković s jedne strane pokušao da brani interese, pa i pravo svoje stranke na greške.

“Pritom ne oponirajući mojoj ocjeni da pored pravnih i političkih dimenzija tog skandala u pitanju i “nacionalna bruka” zemlje. Bez obzira na opreznost i dvosmislenost političkog jezika kojim je govorio premijer Marković je saopštio spremnost za otvaranje dijaloga. Pritom je insitirao da bilo koje rješenje ne može da se traži i ostvari bez najveće stranke tj. DPS. Što sa tačke gledišta političkog realizma nije neumjesna opservacija. Sve to treba da potvrdi u daljoj političkoj dinamici”, rekao je Lekić.

1 Comment
  1. Vukica komentariše

    A da odeš malo u vikendicu na Zabljak i razmisliš o svemu još jednom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.