Legenda srpske košarke u Humskoj: Savić pred promocijom u Partizanu

0

Zoran Savić, legendarni srpski košarkaš i dugogodišnji sportski agent, prema nezvaničnim informacijama  postaće novi sportski direktor KK Partizan.

Nikola Lončar, takođe proslavljeni igrač Partizana, obavljao je ovu funkciju sve do prije nekoliko nedelja kada je odlučio da ode i prepusti nekom drugom sklapanje tima.

Lončar se sa svojim saradnicima nije proslavio na toj poziciji i crno-beli, na čelu sa predsjednikom Ostojom Mijailovićem, bacili su se u potragu za čovjekom koji će voditi sportski sektor.

Nezvanično odluka je pala na Zorana Savića koji bi trebalo da bude promovisan početkom naredne nedelje.

Savić je jedan od košarkaša koji su obilježili poslednju deceniju 20. vijeka, na reprezentativnom nivou bio je član najslavnijih selekcija, a i na klupskom nivou se naosvajao titula.

Sa reprezentacijom Jugoslavije ima četiri zlata, jedno na Svetskom prvenstvu (1990) i tri na Evropskim (1991, 1995. i 1997), dok je bio i član tima 1996. kada je osvojeno srebro na Olimpijskim igrama.

Ima čak tri Evrolige, dvije sa Splitom i jednu sa Virtusom iz Bolonje, a u karijeri je još igrao za Čapljinu, Čelik, Barselonu, PAOK, Real Madrid, Efes i na kraju za Fortitudo.

Dugo je bio funkcioner u Fortitudu, jedno vrijeme je proveo u Barseloni, a sada ga čeka pozicija sportskog direktora Partizana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.