Laži Komisije koju je formirao režim: Krađu cipela stavili kao napad na novinara!

Laži Komisije koju je formirao režim: Krađu cipela stavili kao napad na novinara!

Komisija za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija u svom izvještaju konstatovala je obijanje auta suvlasnice DAN-a Slavice Jovanović kao napad na novinare. To je samo jedan u nizu skandala ove Komisije koju je oformio vladajući režim.

Fingirani Izvještaj da se poveća broj napada na novinare

Taj događaj je u Upravi policije registrovan kao krivično djelo krađa, ali je Komisija taj događaj ubacila u svoj izvještaj predstavljajući ga kao napad na novinare, što je manipulacija i laž, jer pomenuta osoba niti je novinar, niti napad ima bilo kakve veze sa medijskom kućom u kojoj je suvlasnik.

Takođe, u pomenutom Izvještaju su sakriveni pojedini napadi na novinare, pa tako nema ni slova o hapšenju novinara Dražena Živkovića, 2015. godine ispred Skupštine, dok se nalazio na radnom zadatku. Taj događaj Komisija uopšte nije navela, ali jeste krađu cipela pokušala da predstavi kao napad na nezavisno novinarstvo.

Ovo je samo jedan u nizu dokaza selektivnog pristupa Komisije Duška Markovića, koja novinare razvrstava na njima podobne i nepodobne, a isto to radi o režim.

U tom Izvještaju nema ni jedan slučaj nezakonitog otpuštanja novinara iz DAN-a i Vijesti, a to itekako jeste nasilje nad novinarima. Jasno je da je DPS formirao pomenutu Komisiju za zamajavanje javnosti i da se prikriju prave stvari.

Pomenata Komisija se očigledno služi lažima i prevarama u svom radu što se jasno vidi kada se pažljivo pročita njihov Izvještaj.

Zato je valjda i licima jasno da pomenutom Komisijom ustvari rukovodi Zoran Pažin, ministar pravde i jedan od glavnih progonitelja, sada ubijenog urednika i vlasnika DAN-a Duška Jovanovića.

Related posts

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *