Lazarević dočekao vojsku koja se vratila iz Letonije: Doprinijeli ste zajedničkim naporima NATO-a u odvraćanju prijetnji na istočnom krilu

0

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, dočekao je XI kontingent VCG, koji se vratio iz NATO misije eFP u Letoniji.

Na ceremoniji održanoj u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu, general Lazarević je izrazio poštovanje i zahvalnost za njihov trud, posvećenost i profesionalizam koji su pokazali tokom izvršenja jednog od najvažnijih zadataka koji danas stoji pred Vojskom Crne Gore.

“Vi ste najveći ponos naše vojske i države. Svojim radom u bazi u Letoniji doprinijeli ste zajedničkim naporima Alijanse u očuvanju mira i odvraćanju prijetnji na njenom istočnom krilu, pokazavši visok nivo obučenosti i spremnosti. Moja iskrena zahvalnost svima vama na tome,” rekao je Lazarević.

Tokom misije, pripadnici jedanaestog kontingenta VCG u eFP stekli su značajno iskustvo, koje će primijeniti u daljem radu u svojim jedinicama, čime se jačaju i kapaciteti naše vojske.

Od njih su dužnost preuzeli pripadnici XII kontingenta Vojske Crne Gore, koji će obavljati izviđačke dužnosti u sklopu multinacionalne borbene grupe.

Pripadnici VCG su, kao i njihovi prethodnici, pored brojnih vojničkih zadataka, postizali i druge vrijedne rezultate, u sportskim disciplinama, ali se isticali i po primjerenom i časnom ponašanju u multinacionalnoj sredini.

„Vojska Crne Gore nastaviće da aktivno učestvuje u NATO misijama i aktivnostima, čime potvrđuje da je Crna Gora kredibilna članica, posvećena očuvanju vrijednosti Saveza“, zaključio je Lazarević.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.