Lazanski prije smrti uradio veliku stvar za svoju zemlju

1

Prije smrti Miroslav Lazanski obnovio je ambasadu Srbije u Moskvi, a da država ni dinara nije morala da potroši.

-Iskoristili smo situaciju kada nema mnogo diplomatskih kontakata i neće niko ni sa kim da se sreće, našao sam sponzore, to su gospodin Miša Zdravković iz Brusa, gospodin Zoran Vuković, gospodin Jevđević, braća Bajramović iz Novog Pazara… Država Srbija u rekonstrukciju ambasade u Moskvi nije dala nijednog jedinog dinara, a uloženo je 350.000 evra. Zgrada ambasade, 184 prozora nisu imali lim, kapalo je na beton. Mi smo sve to obnovili, promijenili, fasadu napravili ne običnu već plasitificiranu da možete da je perete – pohvalio se prošle godine za TV B92 Miroslav Lazanski.

Tada se Lazanski našalio i da je ambasada „ofarbana u crveno-bijelo jer je on zvjezdaš“, što je bio mamac koji su mnogi zagrizli, pa su i oni koji su željeli da ga kritikuju prenijeli vijest kako je ambasada obnovljena kritikujući ga zbog šale koju je izrekao. Lazanski je posle prokomentarisao da se radi o bukvalistima.

Lazanski je nedavno obnovio i krov ambasade uz pomoć gradonačelnika dela Moskve u kom se zgrada nalazi. Naime, gradonačelnik je kod Lazanskog došao na kafu. Obojica su bili u Avganistanu, obojica su poznavali određene ruske ratne komandante i na osnovu toga gradonačelnik se ponudio da nešto uradi za našu ambasadu.

– Malo bi ovaj krov mogao da se popravi – rekao mu je Lazanski i uradio veliku stvar za svoju zemlju.

Podsjećamo, juče je na Novom Groblju u Aleji zaslužnih građana sahranjen Miroslav Lazanski.

Porodica, prijatelji i kolege oprostili su se od novinara, vojnog analitičara i ambasadora Miroslava Lazanskog koji je iznenada preminuo u srijedu u u Beogradu u 71. godini života.

(Novosti)

1 Comment
  1. Коле komentariše

    Počivaj u miru

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.