Lavrov: Neke evropske zemlje se ponašaju kao nojevi

0

Nojevsko ponašanje pojedinih evropskih zemalja, koje insistiraju na sveopštoj tolerantnosti, sprečava usvajanje odluka o borbi protiv hristofobije i islamofobije u Evropi, izjavio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov.
On je naveo da neki važni dokumenti o humanitarnoj problematici, koji je trebalo da budu planirani u okviru Saveta ministara inostranih poslova zemalja OEBS-a, nisu usvojeni, „pre svega, zbog nekonstruktivnog stava niza zemalja“.
„Već četvrtu godinu taj stav ne dozvoljava da se usaglasi odluka o borbi protiv hristofobije i islamofobije, kao i deklaracija koju je Savet ministara inostranih poslova 2014. godine usvajao radi borbe protiv antisemitizma. Težnju da se izbegne osuđivanje napada na hrišćane i muslimane u Evropi naši zapadni partneri pokušavaju da objasne neophodnošću generičkih poziva na sveopštu tolerantnost. Smatram da je to apsolutno nedovoljno, to je ’nojevsko ponašanje‘“, rekao je Lavrov tokom susreta s novinarima nakon 24. sednice Saveta ministara inostranih poslova zemalja OEBS-a u Beču.
On je dodao da je juče, zajedno s ministrom inostranih poslova Mađarske Peterom Sijartom, održao specijalno savetovanje na marginama skupa, posvećeno ugrožavanju hrišćana, gde je na konkretnim činjenicama ukazano na to koliko je snažan taj problem.
„I Evropa sa svojim hrišćanskim korenima, naravno, ne treba da ostane po strani u odbrani prava pripadnika svoje vere“, dodao je Lavrov.
(sputniknews.com)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.