Lavrov: Brojne zemlje EU i NATO-a žele našu pomoć, ali su „starija braća“ protiv

1

Pojedine evropske zemlje i članice NATO-a nisu u mogućnosi da se obrate Rusiji za pomoć u borbi protiv virusa korona jer su „starija braća“ protiv, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, prenosi ruski „Prvi kanal“.

„Iz različitih izvora znamo da brojne zemlje Evrope, uključujući i zemlje EU i NATO-a, ne bi imale ništa protiv da krenu putem italijanskog iskustva i da nam se obrate za određenom vrstom pomoći, tamo gde smo zaista u prednosti. Međutim, ‘starija braća’ im to prosto ne dozvoljavaju“, objasnio je Lavrov.

Ruski ministar je naveo primer evropskog fudbalskog kluba, koji je prvo tražio pomoć, a zatim povukao molbu.

„Jedan veliki fudbalski klub iz Evrope, jedan od velikana evropskog i svetskog fudbala, obratio se svojim poznanicima u Rusiji, jednom fondu. Tražili su da ruska strana razmotri mogućnost obezbeđivanja elementarnih stvari, koliko sam razumeo, čak i za novac. Kada je taj fudbalski klub dobio pozitivan odgovor od našeg fonda iz Moskve, odjednom su toj nevladinoj organizaciji poslali pismo, u kome su otvoreno saopštili:'Izvinjavamo se, ali iz najneshvatljivijih razloga takav dogovor nije moguć. Nisu nam dozvolili'“, objasnio je Lavrov.

Ruski miistar je priznao da „nije mogao verovati da se to može dogoditi“. Međutim, kako je naglasio, video je originalna dokumenta i lično se uverio u istinitost informacije.

Podsetimo, 15 aviona Il-76 ruskih vazduhoplovnih snaga sa vojnim specijalcima i opremom za pomoć u borbi protiv pandemije virusa korona stiglo je u Italiju između 22. i 25. marta, kako bi pružili pomoć u borbi protiv kovida-19.

(Sputnjik)

1 Comment
  1. Buka komentariše

    Jes,jes..Vene iskidase Za Vama,Srecom koju Nosite..p.s.Upravo zaslugom ovog Poltrona Prva i Sputnjika mnogih,orbitralnih u SSPutinovoj sferi..Takva Zemlja se Raspada,po ko zna koji put..unazad Dva Vijeka..ni Sebi pomoc ne mogu..kamo li Drugom..skupa je i nazovi Pomoc Njihova..

    2
    2
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.