Lalić danas nastavlja sa svjedočenjem: Odbijen zahtjev za izuzeće tužilaca u postupku protiv grupe veljka Belivuka

0

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za pripadnost njihovoj kriminalnoj grupi, pošto je odbijen predlog odbrane Marka Miljkovića o izuzeću svih tužilaca u hijerarhiji.

Na prethodnom pretresu, 10. novembra, kada je okrivljeni saradnik Srđan Lalić trebalo da nastavi sa izlaganjem, Miljkovićev branilac, advokat Vladimir Petrović zatražio je izuzeće zamjenika tužioca za organizovani kriminal Saše Ivanića i Zorana Babića, kao i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, zatim Višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića, apelacionog tužioca Tomislava Kilibarde i republičkog tužioca Zagorke Dolovac.

Kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića na teret se stavljaju sedam ubistava, otmice, silovanje, trgovina narkoticima, nedozvoljeno posedovanje oružja. U dvije optužnice našla su se ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukićevića, Gorana Veličkovića Goksija, Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

O svim ovim zločinima govorio je Lalić, opisujući način na koji su žrtve namamljene i ubijene. Ovaj svedok okrivljeni, koji je sa Tužilaštvom sklopio sporazum da za kaznu od 18 godina zatvora ispriča sve što zna o kriminalnoj grupi, tokom svog dosadašnjeg svedočenja govorio je i o likvidacijama, koje se nisu našle na optužnicama. Tako je ispričao kako su ubijeni Aleksandar Šarac, LJubomir Marković Kića, Mirko Kojić, LJubomir Lainović na Kosovu, Rista Miljanović Kapetan u Turskoj, Miloš Peruničić u Marbelji, Steva Stamatović i Igor Dedović u Atini, kao i izvesni Strahinja i Joka.

Lalić je, pre nego što je stao kod dela iskaza, koji se odnosi na skaj-komunikaciju, između ostalog kazao i da se grupa finansirala od prodaje narkotika, obezbeđenjem klubova, gde se takođe prodavala droga. Tvrdio je da se kokain kupovao isključivo od Belivuka i Miljkovića, koji su ga dobijali od „kavačkog klana“. Pojedini pripadnici su prodavali marihuanu, a bavili su se, kako je naveo i pravljenjem spida.

STRUČNJAK ZA SKAJ APLIKACIJU

Srđan Lalić je na početku svog izlaganja kazao da je on u grupi bio zadužen za funkcionisanje aplikacije „Skaj“, preko koje su komunicirali pripadnici kriminalne grupe. Ovaj IT stručnjak, kako je i sam rekao, od 2018. je postao distributer „Skaja“ na našim prostorima, a sedište firme mu je bilo u Pragu.

Pored Lalića, status okrivljeni saradnik dobili su i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević.

(Novosti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.